Διαλύθηκε ο Πλατανιάς, δεν δήλωσε συμμετοχή ούτε στο τοπικό

Τέλος εποχής για τον Πλατανιά Χανίων, ο οποίος δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή ούτε στο τοπικό πρωτάθλημα και πλέον αποτελεί μία ανάμνηση.
Τελικά, το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε για τους Κρητικούς. Εδώ και καιρό όλα έδειχναν ότι η ομάδα των Χανίων οδεύει προς τη διάλυση και αυτό επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή (06/08). Η διορία για να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας των Χανίων έληξε. Τις τελευταίες ημέρες έγιναν προσπάθειες από τον Γιώργο Ριτζάκη προκειμένου να βρεθούν ποδοσφαιριστές για να δηλώσει η ομάδα των Χανίων συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα.
Τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και η ομάδα παρά το γεγονός πως θα μπορούσε να παίξει με ποδοσφαιριστές από την ακαδημία δεν το έκανε. Έτσι ο Πλατανιάς που αγωνίστηκε για έξι σεζόν στη Σούπερ Λιγκ αποτελεί μία ανάμνηση. Η ομάδα των Χανίων τη σεζόν 2016-2017 είχε τερματίσει στην 7η θέση της βαθμολογίας.
Τη σεζόν 2018-2019 ο Πλατανιάς τερμάτισε στη 16η θέση και υποβιβάστηκε. Την επόμενη σεζόν τερμάτισε στη 2η θέση της Φούτμπολ Λιγκ και έπαιξε μπαράζ ανόδου με τον ΟΦΗ, αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει στα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τότε ξεκίνησαν και τα σοβαρά προβλήματα με τους Κρητικούς να έχουν και οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να μη δηλώνουν συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη συνέχεια ούτε στο τοπικό.