Euro 2020: Σφαλιάρα της Αγγλίας στην Γερμανία

Ο  Ραχίμ Στέρλινγκ οδηγεί εκ του ασφαλούς την Αγγλία στο Euro 2020, μόνο που απόψε στο «Γουέμπλεϊ» εναντίον της Γερμανίας είχε «στήριγμά» του και τον αρχηγό.
Ο στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι με το τρίτο του γκολ στο τουρνουά (είχε σκοράρει στα ματς των ομίλων με Κροατία (1-0) και Τσεχία με το ίδιο σκορ) «άνοιξε το δρόμο»» στο 75' και ο σέντερ φορ της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, με το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση «σφράγισε» τη νίκη των «Τριών Λιονταριών» στο 86'.
Με το 2-0 η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αντίπαλος της Αγγλίας στους «8» του τουρνουά θα είναι ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στην Σουηδία και στην Ουκρανία, με το οποίο θα πέσει η «αυλαία» της φάσης των "16".
Η Γερμανία μπορεί να είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο ματς, παρόλα αυτά με τη δεύτερη ήττα που γνώρισε (μετά από την Γαλλία στην πρεμιέρα των ομίλων) επιστρέφει «σπίτι» της, στο «κύκνειο άσμα» του Γιόακιμ Λεβ στον πάγκο της. Και σε τέτοια ματς εάν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, τότε στο φινάλε μπορεί να το πληρώσεις, όπως έγινε με τα «Πάντσερ».
Ο Βέρνερ στο πρώτο μέρος και ο Χάβερτς στο ξεκίνημα του δεύτερου νικήθηκαν ισάριθμες φορές από τον Πίκφορντ, ενώ λίγο μετά το γκολ του Στέρλινγκ, ο Μίλερ έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ για να ισοφαρίσει, όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πίκφορντ, αλλά πλάσαρε άουτ. Και αμέσως μετά από σέντρα του Γκρίλις, ο οποίος από τη στιγμή της αλλαγής του άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων, ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά στο 86' έδωσε το χαριστικό χτύπημα στους Γερμανούς, με το πρώτο του γκολ στο τουρνουά. naftemporiki.gr