Πρωταθλήτρια Γαλλίας η Λιλ!

Πρωταθλήτρια Γαλλίας 2021 η Λιλ! Η ομάδα του Γαλλικού Βορρά, νίκησε εκτός έδρας με 1-2 την Ανζέ στο Στάδιο Ραϊμόν Κοπά και ολοκλήρωσε τον άθλο κατακτώντας το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια, αφήνοντας στη 2η θέση την Παρί Σεν-Ζερμέν.
Πανάξια Πρωταθλήτρια Γαλλίας για τη σεζόν 2020-21, η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ που έφτασε τους 83 βαθμούς έναντι 82 της Παρί, γιορτάζοντας το 4ο συνολικά πρωτάθλημα της Ιστορίας της!
Η Λιλ πανηγύρισε την 14η εκτός έδρας επιτυχία της στη φετινή Ligue 1 και με συνολικό απολογισμό 24 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, έφτασε στην κορυφή, ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο της φετινής επιτυχίας αναλογεί στους δύο γκολτζήδες της, τον Μπουράκ Γιλμάζ και τον Τζόναθαν Ντέιβιντ που για ένα ακόμα ματς βρήκαν δίχτυα και υπέγραψαν ακόμη ένα "τρίποντο".
Ο Ντέιβιντ έκανε το 0-1 στο 10' με υπέροχο πλασέ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σάντσες φτάνοντας τα 13 στο πρωτάθλημα ενώ ο διεθνής Τούρκος επιθετικός έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 45+1' φτάνοντας το 16ο φετινό του γκολ, 6ο στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος.
Η Ανζέ μείωσε με το γκολ του Φουλζινί στο 92'. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα που έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στους παίκτες της Λιλ, αλλά και στους οπαδούς τους που έκαναν την νύχτα-μέρα στην πόλη!
Πρωταθλητής αναδείχθηκε και ο Ορέστης Καρνέζης ο οποίος ήταν στον πάγκο των θριαμβευτών.

(Η φανέλα του Μπουράκ Γιλμάζ, από την συλλογή του Campion.gr, την οποία φόρεσε σε αγώνα του Κυπέλλου Τουρκίας και μας την εξασφάλισε ο ανταποκριτής μας στην Κωνσταντινούπολη, Mustafa Bora Kargin).