Ο Μιχάλης Μαρινάκης στο Campion.gr!

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο Campion.gr ο Μιχάλης Μαρινάκης. Ένας από τους πιό ταλαντούχους και φερέλπιδες ποδοσφαιριστές της ηλικίας του, "απόφοιτος" των Ακαδημιών του ΟΦΗ, φορά εδώ και μία σεζόν την φανέλα της Δόξα Δράμας.
Ο Κρητικός χαφ των "Μαυραετών" και γιός του μεγάλου Πέτρου Μαρινάκη, μας μίλησε για την φετινή σεζόν, την καριέρα του, τις φιλοδοξίες του, αλλά και για τον πατέρα του και τον Θανάση Κολιτσιδάκη.
 
Μιχάλη, έστω και την τελευταία αγωνιστική, η παραμονή της Δόξας Δράμας στην κατηγορία επετεύχθη.
Ναι τελικά αυτό έγινε την τελευταία αγωνιστική. Βέβαια θα ήταν πιό ευχάριστο και θα ήμασταν πιό άνετα αν αυτό γινόταν νωρίτερα. Αρχικά στόχος ήταν η εξάδα, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, η παραμονή έγινε στόχος μας. Αλλά αφού τελικά το πετύχαμε, είναι σημαντικό και μας κάνει πολύ χαρούμενους.
 
Το φετινό πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε ως "παρατεταμένη κούρσα μιας ανάσας". Πως είναι αυτό για τους ποδοσφαιριστές;
Με τα συνεχόμενα παιχνίδια, εκτός από την σωματική κούραση, η επιπόνηση είναι και πνευματική. Δεν προλαβαίνει να "καθαρίσει" το μυαλό σου από το προηγούμενο ματς, δεν προλαβαίνεις ούτε να δεις τους δικούς σου ανθρώπους και να πάρεις δύναμη.
Ήταν αρκετά δύσκολο και δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην μπορεί να το καταλάβει. Ήταν όπως το χαρακτήρισες.

Το όνομά σου έχει ακουστεί και στο ρεπορτάζ άλλων ομάδων. Θα παραμείνεις στην Δόξα;
Έχω συμβόλαιο ακόμη ένα χρόνο. Έκανα καλή σεζόν και σίγουρα όταν κάνεις καλή σεζόν είναι λογικό να σε πλησιάζουν άλλες ομάδες. Εγώ συνεργάζομαι με την εταιρία G&F Scouter και θα μιλήσει με όσους ενδιαφέρονται. Θα δουλέψω ατομικά το καλοκαίρι και η εταιρία που συνεργάζομαι θα μιλήσει γι' αυτά.
 
Η Δόξα Δράμας είναι μία από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες. Μίλησέ μου για την σχέση σας με τους φιλάθλους.
Σίγουρα η Δόξα Δράμας είναι μία από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες. Το απέδειξε και φέτος και παρά την όλη κατάσταση με τον ιό και με τα ματς που διεξαγόταν χωρίς θεατές, ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα μας. Όλη την χρονιά ήταν κοντά μας. Παρότι άλλαξε η διοίκηση και μαζί άλλαξαν και οι στόχοι, οι φίλαθλοι μας βοήθησαν και μας στήριξαν για να μείνουμε στην κατηγορία.

Ο πατέρας σου αγωνίστηκε στην Σεβίλλη μαζί με τεράστιους παίκτες όπως ο Μπεμπέτο, ο Αλμέιδα, ο Προσινέτσκι, ο Χιμένεθ και ο Λούκε, σε ένα πρωτάθλημα που είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Θα ήθελες και συ να ζήσεις αυτή την εμπειρία;
Σίγουρα θα ήθελα και ως νεαρός ποδοσφαιριστής στόχος μου είναι το εξωτερικό. Πόσο μάλλον να θέλω να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου που είναι το είδωλό μου και το πρότυπό μου.

Ο πατέρας σου εκτός από την φανέλα της Σεβίλλης, φόρεσε τις φανέλες της Εθνικής, του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ. Πως είναι να "κουβαλάς" το όνομα Μαρινάκης;
Είναι τιμή και από την μία είναι καλό γιατί μπορεί να σε απογειώσει και να σου ανοίξει πόρτες. Από την άλλη όμως ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι απαιτήσεις και μπορεί να σε προσγειώσει απότομα αν δεν επιβεβαιώσεις τις προσδοκίες. Πρέπει συνεχώς να παίζεις και για σένα, αλλά και για την Ιστορία του ονόματός σου.
 
Ποιά είναι η σχέση σου με τον προπονητή Μαρινάκη;
Είναι απλή σχέση προπονητή-ποδοσφαιριστή. Με μένα όμως είναι πάντα πιό αυστηρός και όχι πιό επιεικής γιατί πάντα περίμενε ακόμη περισσότερα από εμένα. Αλλά και με μένα ήταν και είναι ο κόουτς Μαρινάκης όπως με όλα τα παιδιά.

Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου;
Θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά με ατομική αλλά και ομαδική δουλειά. Θέλω να παίξω στην Σούπερ Λιγκ και στο εξωτερικό και να φορέσω το Εθνόσημο. Δεν θέλω να βάζω όρια. Θέλω να ξεπερνάω συνέχεια τον εαυτό μου και να βελτιώνομαι.

Ποιόν παίκτη έχεις ως πρότυπο;
Από εξωτερικό ήταν έρωτας ο Πίρλο και ο Ινιέστα. Από Ελλάδα ο Μπουχαλάκης γιατί ταιριάζουν και τα στοιχεία μας. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες συνολικά στο Ελληνικό πρωτάθλημα και όχι μόνο από τους Έλληνες.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στον ΟΦΗ;
Σίγουρα θα ήθελα. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Είναι η ομάδα που υποστήριζα από παιδί και ήμουν εκεί τόσα χρόνια. Το να παίξω με την πρώτη ομάδα του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ είναι ένα από τα όνειρα που είχα από παιδί.

Σου λείπει το Ηράκλειο;
Δεν θα το έλεγα ιδιαίτερα.

Εσύ υποστηρίζεις την Μπαρσελόνα και ο πατέρας σου την Ρεάλ Μαδρίτης. Πως είναι η μεταξύ σας κόντρα;
Είναι μία συνεχής κόντρα. Μετά τα Κλάσικο, όταν κερδίσει η Μπαρσελόνα, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να επικοινωνήσω με τον πατέρα μου και να τον πειράξω. Υπάρχει πολύ πλάκα και πολύ πείραγμα.

Θέλω να μου κάνεις και ένα σχόλιο για τον Θανάση Κολιτσιδάκη, τον προπονητή που είχατε στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν.
Σαν προπονητής είναι όπως ήταν και σαν ποδοσφαιριστής. Έχει πολύ πάθος και δυναμικότητα. Θέλει οι ποδοσφαιριστές του να ιδρώνουν την φανέλα τόσο στην προπόνηση, όσο και στον αγώνα. Εάν είσαι εντάξει απέναντί του, είτε είσαι ποδοσφαιριστής, είτε στο τεχνικό τιμ, είτε στην διοίκηση, είναι και αυτός εντάξει απέναντί σου.

(Από την συνάντησή μας με τον Θανάση Κολιτσιδάκη και τον Πέτρο Μαρινάκη)