Γαλλία: Ακάθεκτη στην κορυφή η Λιλ με ΜΑ-ΓΙ-ΚΟ Γιλμάζ, 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε!

Συνέχισε την τρελή της κούρσα στο φετινό Σαμπιονά η Λιλ, επικρατώντας της Λανς με 0-3 εκτός έδρας, με ΜΑ-ΓΙ-ΚΟ Μπουράκ Γιλμάζ!
Με ηγέτη και δύο φορές σκόρερ τον διεθνή Τούρκο επιθετικό, η Λιλ θριάμβευσε στο μεγάλο ντέρμπι του Γαλλικού Βορρά και είναι ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος με 2 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε. Ασταμάτητη η Λιλ έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί ξανά στο θρόνο μετά το 2011 και άφησε τέσσερις πόντους πίσω την Παρί Σεν-Ζερμέν (με ματς λιγότερο οι Παριζιάνοι).
Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ ήταν άκρως αποτελεσματική! Στο 4' κατάφερε να προηγηθεί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιλμάζ (το κέρδισε ο Μπαμπά) στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ενώ στη συνέχεια δέχθηκε αρκετή πίεση και είδε την Λανς να χάνει ευκαιρίες όμως στο 35' έμεινε με παίκτη παραπάνω μετά τη δεύτερη κίτρινη του Μισελέν για φάουλ με τον αγκώνα σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσελίκ.
Πέντε λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα σκοράροντας ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν όχι μόνο στην Ligue 1 αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ο Γιλμάζ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και με ασύλληπτη αριστερή βολίδα ξετίναξε τα δίχτυα της εστίας του Λεκά, για να κάνει το 0-2 με το 15ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και 6ο από τα 14 τελευταία της ομάδας του. Το γκολ αυτό από τον 35χρονο Τούρκο διεθνή φορ ουσιαστικά έδωσε τέλος και στο ματς, με τα πόδια των γηπεδούχων να κόβονται και το 0-3 να έρχεται στο 60' με άπιαστο σουτ του Ντέιβιντ μέσα από την περιοχή.
Το τελευταίο ημίωρο η Λιλ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς και το φινάλε την βρήκε να επεκτείνει σε 13 ματς το αήττητο εκτός έδρας σερί της στην Ligue 1 (11 νίκες - 2 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα) και να αγκαλιάζει την κούπα της Πρωταθλήτριας.
Ο Ορέστης Καρνέζης ήταν στον πάγκο των νικητών.

(Η φανέλα του Μπουράκ Γιλμάζ, από την συλλογή του Campion.gr, την οποία φόρεσε σε αγώνα του Κυπέλλου Τουρκίας και μας την εξασφάλισε ο ανταποκριτής μας στην Κωνσταντινούπολη, Mustafa Bora Kargin).