Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο «Καραϊσκάκης» 3-1 με ανατροπή τον Παναθηναϊκό και πανηγυρίζει από σήμερα το 46ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του, επτά αγωνιστικές πριν από τη λήξη των πλέι-οφ.
Με σκόρερ τους Χασάν (2) και Μπρούμα, που είχαν μπει αλλαγή στο παιχνίδι, οι «Ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και τώρα στρέφουν την προσοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδας.
Οι «Ερυθρόλευκοι» απόκτησαν προβάδισμα 22 βαθμών από το δεύτερο Άρη και η διαφορά δεν καλύπτεται στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν εξαρχής τους «Πράσινους» από ψηλά. Στο 4' και σε σέντρα του Φορτούνη στην περιοχή ο Μασούρας έκανε προβολή ο Μασούρας αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ που έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Σεμέδο πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά δεν κατάφερε να τη βρει την μπάλα όπως θα ήθελε και κατέληξε άουτ.
Στο 22' ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και βρήκε τον Μασούρα, αλλά το σουτ υπό πίεση που έκανε αυτός εξουδετέρωσε ο Διούδης. Κι ενώ ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα, στο 29ο λεπτό κι ενάντια στη ροή του αγώνα, σε μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Μακέντα ο Κροάτης διαιτητής Μπέμπεκ συμβουλεύτηκε το VAR και καταλόγισε πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ιταλός επιθετικός στο 31'.
Οι «Ερυθρόλευκοι» πίεσαν για να ισοφαρίσουν και στο 45', όταν ο Φορτούνης έψαξε την πάσα, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Χασάν που την έστειλε με πλασέ δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από σέντρα του Χολέμπας, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Διούδη, που φέρει ευθύνη για την ισοφάριση καθώς η μπάλα του έφυγε από τα χέρια.
Στο 66' ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε να συνεχίσει με δέκα παίκτες, αφού ο Πούγγουρας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Χασάν και στο 72' ο Αιγύπτιος έδωσε προβάδισμα από σέντρα του Μπρούμα, καθώς νίκησε τον Διούδη με προβολή, κι ενώ ο Ολλανδός που έδωσε την ασίστ είχε περάσει στο παιχνίδι μερικά λεπτά νωρίτερα.
Να σημειωθεί επίσης πως ο Χασάν είχε μπει ως αναγκαστική αλλαγή στο 36' στη θέση του Μπα, σε μια κίνηση του Πέδρο Μαρτίνς που ταυτόχρονα άλλαξε το σχηματισμό με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-3) σε 4-4-2 και δικαιώθηκε.
Στο 86' και στο 88' ο Καρλίτος είχε δύο καλά σουτ, αλλά το πρώτο έφυγε λίγο άουτ και το δεύτερο απέκρουσε ο Σα, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα (90'+7) ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ, ο Διούδης είχε κατέβει στην περιοχή του Ολυμπιακού, οι «Ερυθρόλευκοι» απέκρουσαν κι έφυγαν τρεις με έναν στην αντεπίθεση, με τον Μπρούμα που κουβάλησε την μπάλα σε ολόκληρο το γήπεδο να πλασάρει σε άδεια εστία για το τελικό 3-1. naftemporiki.gr