Φρεντερίκ Ντεχού: «Ο πιό εντυπωσιακός συμπαίκτης ο Κλάιφερτ, καλύτερη στιγμή το Πρωτάθλημα με την Λανς»

Ο βετεράνος αμυντικός της Εθνικής Γαλλίας, της Μπαρσελόνα, της Παρί Σεν-Ζερμέν, της Μαρσέιγ και της Λανς, Φρεντερίκ Ντεχού, έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ligue 1, μιλώντας για την καριέρα του. Θυμηθείτε ξανά (κάνοντας κλικ εδώ) την συνέντευξη που είχε δώσει στο Campion.gr, τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι βετεράνοι της Μπαρσελόνα!
 
Ας δούμε όμως τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης που έδωσε στο ligue1.com:
 
Φρεντερίκ άλλαζες συχνά αριθμους στην φανέλα σου κατά την διάρκεια της καριέρας σου. Για ποιό λόγο το έκανες αυτό;
Φορούσα το 13 στην Λανς, γιατί αυτή την ημέρα γεννήθηκε ο γιός μου. Μου έφερε όμως τύχη διότι κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα Γαλλίας και το Λιγκ Καπ Γαλλίας. Φορούσα το 3 στην Μπαρσελόνα γιατί δεν είχαν μείνει πολλές επιλογές και για τον ίδιο λόγο φορούσα το 6 στην Παρί Σεν-Ζερμέν. Στην Μαρσέιγ φόρεσα το 5 γιατί ταιριάζει πιό πολύ με την θέση μου και στην Λεβάντε φόρεσα το 20 διότι τότε είναι τα γενέθλια της συζύγου μου.
 
Ποιός ήταν ο παιδικός σου ήρωας;
Δεν υπήρχε κάποιος αν και μου άρεσε πολύ ο Κάρλος Μόζερ. Παίζαμε στην ίδια θέση και ήταν ένας πάρα πολύ σκληρός αλλά ασφαλής παίκτης. Όταν ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά μου άρεσε πολύ ο Λοράν Μπλαν, ενώ από τους τωρινούς μου αρέσει ο Ραφαέλ Βαράν.

Ποιό επάγγελμα θα ακολουθούσες αν δεν γινόσουν ποδοσφαιριστής;
Από μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Δεν με ενδιέφερε σε ποιά ομάδα. Παρότι κατάγομαι από το Παρίσι δεν είχα όνειρο να παίξω οπωσδήποτε για παράδειγμα στην Παρί Σεν-Ζερμέν. Αυτό που με ένοιαζε περισσότερο από όλα ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ποιός είναι ο πιό εντυπωσιακός παίκτης που αντιμετώπισες;
Δεν είναι κάποιος αντίπαλος αλλά ένας συμπαίκτης. Ο πρώην συμπαίκτης μου στην Μπαρσελόνα, ο Πάτρικ Κλάιφερτ. Το να τον βλέπω επί ένα χρόνο σε ημερήσια βάση, εντυπωσιάστηκα από την ικανότητά του στο σουτ. Όταν είσαι επιθετικός είναι πολύ εντυπωσιακό και σημαντικό να βρίσκεις τον στόχο. Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ αλλά είχε μεγάλη ακρίβεια στο σουτ του.

Ποιό ήταν το αγαπημένο σου μέρος του παιχνιδιού;
Να αναχαιτίζω τις επιθέσεις των αντιπάλων. Θα μπορούσε να είναι μια αναχαίτιση ή τοποθέτηση που σου επιτρέπει να ελέγξεις τον επιτιθέμενο.

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δύσκολο πράγμα να κάνεις;
Να σκοράρεις (γέλια). Όχι, το πιο δύσκολο είναι να κάνεις το σωστό, τόσο απλά. Υπάρχει ένα ολόκληρο περιβάλλον, μια πίεση γύρω σου. Ο χρόνος για προβληματισμό κατά την διάρκεια του ματς είναι πολύ σύντομος. Το να κάνεις το σωστό είναι το πιο δύσκολο πράγμα.
 
Η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;
Το Πρωτάθλημα Γαλλίας που κατακτήσαμε με την Λανς. Δεν υπάρχει τίποτα πιό όμορφο από το να έχεις επιτυχίες με την ομάδα που σε ανέδειξε. Το έκανα αυτό με την Λανς και ήταν απροσδόκητο, που το έκανε ακόμα πιο εξαιρετικό.