ΑΕΚ: Τέλος ο Ίβιτς, ο Κονέ στην θέση του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΑΕΚ, καθώς μετά την απομάκρυνση του Μάσιμο Καρέρα από τον πάγκο, το απόγευμα της Τετάρτης επήλθε «διαζύγιο» και με τον Ίλια Ίβιτς.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και ξεκίνησε αμέσως συζητήσεις με ολα τα κορυφαία στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μετά τη σύσκεψη που έγινε παρουσία του ισχυρού άνδρα της Ένωσης και αφού τέθηκαν επί τάπητος όλα τα τα θέματα που αφορούν το τμήμα, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας και με τον Ίλια Ίβιτς.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον έως σήμερα τεχνικό της διευθυντή, Ίλια Ιβιτς. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του καριέρας».

Την θέση του Ίβιτς πήρε ο Παναγιώτης Κονέ. Έτσι ο 33χρονος επιστρέφει στην ΑΕΚ, αυτή την φορά σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Φόρεσε την φανέλα του "Δικεφάλου" δύο φορές στο παρελθόν, την πρώτη από το 2005-2008 και τη δεύτερη τη σεζόν 2017-2018. Πριν από λίγους μήνες πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ενώ στο παρελθόν  έχει αγωνιστεί επίσης στον Ηρακλή, στις Μπρέσια, Μπολόνια, Ουντινέζε, Φιορεντίνα, στην Γρανάδα και στην Γουέστερν Γιουνάιτεντ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας μας.
Ο Παναγιώτης Κονέ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ σε ηλικία 18 ετών το 2005, παρέμεινε σε αυτήν μέχρι το 2008 και εννέα χρόνια μετά επέστρεψε στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, έπειτα από 24 χρόνια. Επίσης, έχει αγωνιστεί 28 φορές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, με την οποία έχει σκοράρει δύο φορές.
Σύσσωμη η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια καλωσορίζει την επιστροφή του Παναγιώτη Κονέ στην ομάδα μας με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή και του εύχεται καλή επιτυχία και αποτελεσματικό έργο στα νέα του καθήκοντα».