Τάτσης: «Οι αρμόδιοι να πάρουν αποφάσεις»

Προβληματισμένος για την παρατεταμένη αδράνεια που επικρατεί στις μικρές κατηγορίες, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Καλλιθέας, Γιάννης Τάτσης.
Ο 48χρονος Γιαννιώτης τεχνικός μίλησε στο FL News για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας του, πως βιώνουν την αγωνιστική απραξία αλλά και για το τι μπορεί να συμβεί προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League με ασφάλεια. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Τάτσης:

Για το πως βιώνουν την καραντίνα στην Καλλιθέα αγωνιστικά: «Έχουμε σταματήσει τελείως τις προπονήσεις, δεν προπονούμαστε ούτε ατομικά ούτε δυο-δυο άτομα, διότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε δήμο. Δηλαδή ένα παιδί που μένει στην Κηφησιά για παράδειγμα απαγορεύεται να προπονηθεί στην Καλλιθέα ή στην Βάρη που είναι το προπονητικό μας κέντρο. Έχουμε δώσει απλά τα ατομικά προγράμματα στους παίκτες».

Για το αν περίμενε το δεύτερο lockdown και αν αυτό θα επηρέαζε το ποδόσφαιρο:
«Προσωπικά ως άνθρωπος και ως προπονητής το περίμενα, με βάση τα λεγόμενα των ειδικών. Στην πρώτη καραντίνα είχαν πει οι ειδικοί ότι θα έρθει και δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας. Δεν περίμενα όμως ότι δεν θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα, βέβαια το πρωτάθλημα δεν είχε ξεκινήσει και πριν τη δεύτερη καραντίνα. Πάντως περίμενα το δεύτερο κύμα του ιού γιατί αυτό λεγόταν από τους αρμόδιους από τον περασμένο Μάρτιο».

Για το υλικό που διαθέτει: «Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα, το υλικό μας είναι σε καλή κατάσταση».
 
Το μήνυμά του στους αρμόδιους φορείς (Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, Υφυπουργό Αθλητισμού) για την αντιμετώπιση της κατάστασης: «Να βάλουν τα δεδομένα που υπάρχουν κάτω, ότι δηλαδή ο κορωνοϊός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μέχρι να βγει το εμβόλιο. Να δουν αν κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, και πότε. Να παρθεί μια απόφαση για το τι μπορεί να γίνει ώστε να ξεκινήσει η Football League μέχρι τον Μάρτιο. Είναι πολλοί οι αρμόδιοι φορείς που πρέπει να αποφασίσουν, όχι μόνο ο κ. Αυγενάκης».