Έγινε η κηδεία του Μαραντόνα, ο Ντιέγκο στους ουρανούς...

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέρασε στους ουρανούς. Ο Αργεντίνος "Θεός" του ποδοσφαίρου οδηγήθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην τελευταία του κατοικία και ετάφη δίπλα στους γονείς του στην Μπέλα Βίστα.
Η είδηση που μετέδωσε η Clarin το απόγευμα της Τετάρτης ήταν η χειρότερη για κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα προκάλεσε όπως είναι φυσιολογικό παγκόσμιο σοκ.
Η επιβεβαίωση των θλιβερών μαντάτων ήλθε από τα υπόλοιπα μεγάλα media της Αργεντινής. Ο "Πελούσα", ο κατά πολλούς κορυφαίος στην Ιστορία του ποδοσφαίρου δεν ήταν πλέον στη ζωή, καθώς τον πρόδωσε η καρδιά του.
Όπως αναφέρθηκε και στο video που ετοίμασε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, ήταν η είδηση που προσπαθήσαμε να ντριμπλάρουμε τόσες φορές δίχως όμως αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε.
Στη χώρα του τάνγκο κυρήχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος και η σορός του "Πίμπε ντ' Όρο" τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί της Πέμπτης. Ένα θλιβερό γεγονός που ένωσε ορκισμένους εχθρούς, όπως τους οπαδούς της Μπόκα και της Ρίβερ που αγκαλιάστηκαν έξω από την Casa Rosada.
Πλήθος κόσμου έσπευσε το κτίριο της προεδρίας της Αργεντινής για να απευθύνει το ύστατο χαίρε. Οι ώρες περνούσαν και απλοί Αργεντινοί συνέχιζαν να ρέουν για το λαϊκό προσκύνημα. Χωρίς να λείπουν οι εντάσεις και τα επεισόδια με τις αστυνομικές αρχές.
Η οικογένεια του Ντιέγκο είχε αποφασίσει να γίνει η ταφή στις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Αλλά η ουρά τριών χιλιομέτρων, την οποία αποτελούσαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, το κατέστησε πρακτικά ανέφικτο. Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν εκ νέου και να αμαυρώσουν την τελετή του λαϊκού προσκυνήματος.
Οι Αρχές διέκοψαν την τελετή, έκλεισαν τις πόρτες και λόγους ασφαλείας μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό σε άλλο κτίριο της Casa Rosada. Ο Ντιέγκο οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο της Μπέλα Βίστα. Η νεκροπομπή έγινε εν μέσω συνθημάτων.
Χιλιάδες οπαδοί με φανέλες του Ντιέγκο με το 10 από την Εθνική Αργεντινής, την Μπόκα, τη Νιούελς και την Αρχεντινός συνόδευσαν τη νεκροφόρα, ο οδηγός της οποίας μπερδεύτηκε και βγήκε σε άλλη έξοδο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο η άφιξη.
Η τελετή της ταφής έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο (συνολικά 25 άτομα), αλλά η συγκίνηση ήταν ίδια και εκτός του κοιμητηρίου. Όπως ο πρώην συμπαίκτης του, Σέρχιο Γκοϊκοτσέα, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ετάφη δίπλα στους γονείς του στην Μπέλα Βίστα λίγο μετά την πρώτη ώρα (01:00) της Παρασκευής.
Στον Ιταλικό Νότο τιμήθηκε εξίσου η μνήμη του. Οι οπαδοί της Νάπολι έκαναν τη νύχτα μέρα πριν το ματς με τη Ριέκα, η ομάδα έβαλε το Live is life να παίζει από τα μεγάφωνα θυμίζοντας το διάσημο χορό του, ενώ οι παίκτες κατέβηκαν για το ματς με την κροατική ομάδα με φανέλες με το νούμερο 10 και το όνομα Μαραντόνα στην πλάτη.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι τον αποχαιρέτησαν από τους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media. Ο Πορτογάλος έγραψε χαρακτηριστικά ότι το κενό που αφήνει δεν θα αναπληρωθεί, ενώ ο συμπατριώτης του ανέφερε μεταξύ άλλων στη λεζάντα με την οποία συνόδευσε την κοινή τους φωτογραφία ότι "μας αφήνει, αλλά δεν φεύγει γιατί είναι αιώνιος".
Κι όχι μόνον αυτοί. Ο Πελέ σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι "μια μέρα θα παίξουμε μπάλα στον ουρανό".
Ο Μαρσέλο Μπιέλσα υποστήριξε ότι ήταν ένας καλλιτέχνης με άπειρη διάσταση τέχνης, αυτός που έδωσε το δικαίωμα ελπίδας στους πιο περιθωριοποιημένος και ανίσχυρους.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δώρο έναν σταυρό στην Κλαούντια Βιγιαφάνιε, την πρώην σύζυγό του Μαραντόνα και μητέρα δύο παιδιών του, μέσω του Αργεντίνου πρέσβη στην Ιταλία.
Ο "Πελούσα" τόσο με τη μαγεία του εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και με την αμφιλεγόμενη προσωπική του ζωή ενέπνευσε ντοκιμαντέρ.
Τραγουδήθηκε από τον φίλο του, Manu Chao, στη ζωή τόμπολα.
Ο διεθνής Τύπος σε κάθε ομιλούμενη γλώσσα του αφιέρωσε την πρώτη σελίδα του, με τίτλους που αρμόζουν στο μεγαλείο του. sport24.gr