Μετά τους Ελληνικούς χειρισμούς η ΟΥΕΦΑ πήρε τις κληρώσεις από την Ελλάδα για λόγους «δημόσιας υγείας»

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΟΥΕΦΑ, δεν θα διεξαχθούν στην Αθήνα και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως ήταν προγραμματισμένο για το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου, οι κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.
Μετά από συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να διενεργηθούν στη Νιόν το ίδιο διάστημα οι κληρώσεις, καθώς και οι βραβεύσεις των κορυφαίων παικτών και προπονητών της σεζόν 2019-20.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ, «παρά την παγκοσμίως αναγνωρισμένη αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 από τις ελληνικές Αρχές, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η δημόσια υγεία και ότι προς το παρόν δεν θα ήταν δυνατόν να διοργανωθεί μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους με επισκέπτες στην Αθήνα, καθώς θα παραβίαζε περιορισμούς δημόσιας υγείας και περιορισμούς σχετικά με εσωτερικές εκδηλώσεις».

Όπως διευκρινίζει η ΟΥΕΦΑ «οι εκδηλώσεις στην έδρα της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν - οι οποίες θα μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο - θα πραγματοποιηθούν πίσω από κλειστές πόρτες (χωρίς εκπροσώπους συλλόγων ή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά με νικητές βραβείων)».

Και καταλήγει: «Η ΟΥΕΦΑ επιθυμεί να ευχαριστήσει τις ελληνικές Αρχές και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την εξαιρετική δουλειά και αφοσίωση στον προγραμματισμό της διενέργειας των κληρώσεων. Η ΟΥΕΦΑ σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ελλάδα για την τέλεση μελλοντικών εκδηλώσεών της μέσα στα επόμενα χρόνια».

Έτσι, η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα διενεργηθεί στη Νιόν της Ελβετίας την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου (19:00 ώρα Ελλάδας) και θα απονεμηθούν τα βραβεία των κορυφαίων της διοργάνωσης για τη σεζόν 2019-20.
Την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου (14:00 ώρα Ελλάδας) θα διενεργηθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και θα απονεμηθούν το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της διοργάνωσης για την περίοδο 2019-20.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr