Η Μπάγερν το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

Στην πιο επιτυχημένη χρονιά της 120χρονης Ιστορίας της, η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τη νύχτα της Πέμπτης στη «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, νικώντας 2-1 με ανατροπή, στην παράταση, τη Σεβίλη και μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και το νταμπλ στη Γερμανία, έφτασε σε τέταρτο τίτλο μέσα στο 2020.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης προερχόταν από αήττητο σερί 31 αγώνων, η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ από 21. Το σκορ άνοιξε στο 11' ο Οκάμπος με πέναλτι, που έκανε ο Αλάμπα στον Ράκιτιτς.
Στο 34' όμως οι Μίλερ, Λεβαντόφσκι, Γκορέτσκα «έκρυψαν τη μπάλα» και ο τελευταίος σκόραρε για το 1-1. Στη συνέχεια η ομάδα του Χάνσι Φλικ, έχασε ευκαιρίες με Λεβαντόφσκι (30'), Γκάμπρι (58') και Παβάρ (76').
Στο τέλος, πάντως, την Μπάγερν κράτησε όρθια ο Νόιερ, που έκανε μεγάλη απόκρουση στο 87' στο πλασέ του Ελ Νεσιρί, ο οποίος είχε βγει απέναντί του σε μια κόντρα των Ανδαλουσιάνων.
Στην παράταση «ήρωας» ήταν ο Χάβι Μαρτίνεθ, καθώς πέρασε αλλαγή στο 99' και πέντε λεπτά αργότερα διαμόφωσε το τελικό σκορ με κεφαλιά. naftemporiki.gr