Η Παρί ΣΖ κατέκτησε το τελευταίο Λιγκ Καπ της Ιστορίας

Το τελευταίο Λιγκ Καπ της Ιστορίας κατέκτησε η Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία επικράτησε στα πέναλτι με 6-5 της Λιόν, στον τελικό που έγινε στο Σταντ Ντε Φρανς.
Έτσι "έριξε" αυλαία η διοργάνωση μετά από 26 χρόνια, μιας και δεν θα διεξαχθεί ποτέ ξανά.
Αυτό ήταν το 9ο Λιγκ Καπ που κατακτά η ομάδα της πρωτεύουσας, η οποία είναι και η πιό επιτυχημένη του θεσμού, κάνοντας μάλιστα και το φετινό Τρεμπλ στους τίτλους.
Η κανονική διάρκεια και η παράτηση της αναμέτρησης έληξαν χωρίς τέρματα σε ένα ματς που χάρισε αρκετές καλές στιγμές. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είδε τον Κέιλορ Νάβας να αποκρούει το έκτο πέναλτι της Λιόν και τον Σαράμπια να ευστοχεί στο αντίστοιχο πέναλτι και να δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του.
Αισθητή η απουσία του Κίλιαν Εμπαπέ, με την Παρί Σεν-Ζερμέν να μην μπορεί να απειλήσει στο ξεκίνημα. Στο 43ο λεπτό ο Λόπες έκανε μία σημαντική επέμβαση στο σουτ του Γκεγιέ από τα είκοσι μέτρα. Στο 45+1' ήταν στιγμή της Λιόν να απειλήσει με τον Ντεμπελέ να μην προλαβαίνει την σέντρα του Ντιμπουά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Παριζιάνοι μπήκαν δυνατά και ο Νεϊμάρ δοκίμασε το πόδι του στο 53' με τον γκολκίπερ της Λιόν να διώχνει με γροθιές. Η απόδοση της Παρί στη συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει λύσεις, με την Λιόν να κρατά την μπάλα. Στο 81ο λεπτό, μάλιστα, ο Νάβας χρειάστηκε να επέμβει μετά από σουτ του Κορνέ με το αριστερό.
Οι Παριζιάνοι πίεσαν προς την λήξη της κανονικής διάρκειας με την σημαντικότερη στιγμή να καταγράφεται στο 87ο λεπτό. Μετά από μία καλή σέντρα, ο Νεϊμάρ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Λόπες αποσόβησε τον κίνδυνο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης η ΠΣΖ είδε τον Τιάγκο Σίλβα να τραυματίζεται και να μην ξεκινάει στην παράταση της αναμέτρησης.
Η παράταση έληξε επίσης χωρίς τέρματα με το ματς να κρίνεται πλέον στα πέναλτι όπου η Παρί Σεν-Ζερμέν επικράτησε με 6-5 κατακτώντας τον τίτλο.