Προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία ο Κλοπ

Προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία αναδείχθηκε ο Γιούργκεν Κλοπ!
Ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Αγγλίας, του Τσάμπιονς Λιγκ, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο παμψηφεί, αφήνοντας πίσω του τον προπονητή της Λιντς, Μαρσέλο Μπιέλσα, και τον τεχνικό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Κρις Γουίλντερ.
Το κορυφαίο προπονητικό τρόπαιο στην Αγγλία φέρει το όνομα του θρυλικού προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος, μάλιστα, ανακοίνωσε το νικητή, μέσω ενός βίντεο στο Sky Sports, όπου στο φινάλε είπε μία τρομερή ατάκα:

«Γιούργκεν... Φανταστικά... Μιλάω για τη Λιντς, που επέστρεψε μετά από 16 χρόνια στην Τσάμπιονσιπ», είπε αρχικά ο Φέργκιουσον, με εμφανή διάθεση να... πειράξει τον προπονητή της Λίβερπουλ και προσέθεσε: «Η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Εκπληκτικό. Και πραγματικά το άξιζες όλο αυτό. Το επίπεδο και οι εμφανίσεις της ομάδας σου ήταν εξαιρετικά. Η προσωπικότητά του κάλυψε με τον τρόπο που έπρεπε όλο το κλαμπ. Πραγματικά σπουδαία σεζόν, σπουδαίες εμφανίσεις. Σε... συγχωρώ που με ξύπνησες στις 03:30 το πρωί, για να μου πεις ότι κέρδισες το πρωτάθλημα. Σε ευχαριστώ, αλλά τέλος πάντων το άξιζες πραγματικά. Μπράβο σου...»