Νταμπίζας: «Μόνο ο Κετσπάγια έβγαλε τον Ρόμπσον από τα ρούχα του!»

Πρόσφατα η Αγγλική τηλεόραση παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Μπόμπι Ρόμπσον με τίτλο "Μπόμπι Ρόμπσον: Κάτι παραπάνω από ένας μάνατζερ".
Ταιριαστός τίτλος για τον θρυλικό αείμνηστο προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, της Νιουκάσλ και της Μπαρσελόνα. Μάλιστα μπορείτε να το δείτε στο Netflix με τον τίτλο "Bobby Robson: More than a manager".
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βετεράνος άσος της Νιουκάσλ και Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος βρισκόταν υπό τις οδηγίες του Ρόμπσον για 4 χρόνια στην Αγγλική ομάδα, έκανε μεγάλες αποκαλύψεις.
Μία από αυτές την οποία απομονώσαμε, έχει να κάνει και με τον πρώην συμπαίκτη του στην Νιουκάσλ και ιδιαίτερα γνωστού στο Ελληνικό κοινό, Τιμούρ Κετσπάγια:

«Ο Μπόμπι Ρόμπσον ήταν αυθεντικός σε αυτά που έλεγε. Ακόμη και όταν δέχονταν σκληρή κριτική. Μόνο μία φορά τον είχα δει να... ξεφεύγει. Και ήταν με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Τότε ο Τιμούρ ήθελε να φύγει, γιατί ήταν στη 2η χρονιά του και δεν ήθελε να μείνει.
Υπήρχαν διαβουλεύσεις αν θα μείνει ή αν θα φύγει. Σε μία προπόνηση, όπου ο Τιμούρ δεν συμμετείχε, ο Ρόμπσον βγήκε από τα ρούχα του. Ο gaffer άφησε την προπόνηση, πήγε τον βρήκε στα γραφεία και έγινε μεγάλος τσακωμός! Τα αποδυτήρια έχουν τα πάντα. Υπάρχει ένα γκρουπ που θα… ρουφήξει τα πάντα. Άλλοι θα επηρεαστούν, άλλοι θα πεισμώσουν».