Κούγιας: «Η Ξάνθη ανήκει στον Σαββίδη, με καταψήφισαν εικονικοί ιδιοκτήτες»

Για μια από τις χειρότερες ημέρες του Ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, έπειτα από την ανάδειξη του νέου προέδρου της Σούπερ Λιγκ.
Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα αποκάλυψε πως δεν αποκλείεται να γίνουν ξανά εκλογές με το τέλος των πλέι-άουτ, ενώ επίσης καταφέρθηκε εναντίον της Ξάνθης και όσων δεν τον ψήφισαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι από τις χειρότερες μέρες για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αναδείχθησαν όλες οι παθογένειες. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής επειδή κάποιοι ουσιαστικά δημοσιογραφικά φερέφωνα είχαν προβλέψει ότι δε θα βρω ούτε την ψήφο μου.
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί με ψήφισαν πραγματικοί ιδιοκτήτες και με καταψήφισαν όλοι αυτοί που είναι εικονικοί ιδιοκτήτες. Επειδή μου αρέσει να μιλάω με ονοματεπώνυμα, δε θα ήθελα ποτέ να με ψηφίσει η Ξάνθη, που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, ούτε ο Βόλος που ανήκει σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει μπει στο προσκήνιο, αλλά έχει κατηγορηθεί για το μισό ποινικό κώδικα διεθνώς και αποκρύπτουν αυτή τη μεταβίβαση.
Δεν θα ήθελα να με ψηφίσει ποτέ ο Παναιτωλικός, που ουσιαστικά έχει αποκαλυφθεί σε ποιον ανήκει από το καλοκαίρι και ευτυχώς αυτό δεν έγινε. Με ψήφισαν πραγματικοί ιδιοκτήτες και άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και μπορώ να σας δώσω μια υπόσχεση.
Επειδή είμαι ιδιοκτήτης μιας πολύ μεγάλης ομάδας, αυτοί που σήμερα χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τους δικούς τους σκοπούς, όπως και ο κ. Αλαφούζος που ενδιαφέρεται μόνο για να πουλήσει μέρος του Σκαϊ στον κ. Σαββίδη και επίσης να κάνει τη διαχείριση του Open και υπόσχεται καθημερινά τηλεοπτικά συμβόλαια στις άστεγες ΠΑΕ, θα με βρουν μπροστά τους.
Είχα ένα έντονο επεισόδιο με τον κ. Αλαφούζο και του υπενθύμισα με ποιους προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να εξυγιάνουμε το χώρο, αλλά αυτή τη στιγμή συνυπάρχει με αυτούς που θέλαμε να διώξουμε. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η περίεργη συμμαχία Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα καταρρεύσει στο πρώτο πέναλτι.
Αμέσως μετά το πέρας των πλέι άουτ και την άνοδο των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ, πιθανώς να έχουμε νέο πρόεδρο. Δεν ψήφισαν ομάδες που του χρόνου θα είναι στο χάρτη. Ουσιαστικά η διαφορά είναι για 1,5 ψήφο και αυτές οι ισορροπίες αλλάζουν ανά πάσα στιγμή. Λυπάμαι πολύ για το ξεβράκωμα του ΟΦΗ».