Γιάννης Τάτσης: «Το 2 και το 6 είναι τα sms μου»

Ο Γιάννης Τάτσης μίλησε στην εφημερίδα Live Sport, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος στέλνει sms για να βγει από το σπίτι του για να πάει στο σούπερ μάρκετ και να τρέξει.
Κατά την άποψή του, όσο αργεί το πρωτάθλημα να επαναρχίσει θα απαιτηθεί μια στοιχειώδης προετοιμασία διότι εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους ποδοσφαιριστές εάν μπουν να παίξουν άμεσα, όπως είπε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαννιώτης προπονητής του Πλατανιά:

«Δεν ξέρεις τι θα βρεις μπροστά σου, πότε και αν σταματήσει, ποιές οι επιπτώσεις. Δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι το ποδόσφαιρο, σε ποιά φάση θα βρίσκονται ιδιοκτήτες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, ακόμα και εσείς οι δημοσιογράφοι. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η λέξη που θα χαρακτήριζα την όλη κατάσταση είναι αμηχανία».

Για το αν οι παίκτες του δείχνουν υπομονή:
«Το σίγουρο είναι ότι θέλοντας και μη, επειδή δεν μπορούν την καραντίνα, βγαίνουν και κάνουν προπόνηση μόνοι τους. Οι ξένοι είναι εδώ, κάποια άλλα παιδιά πήγαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους».

Για την προετοιμασία που θα απαιτηθεί αν επιτραπεί η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων:
«Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τέλος Ιουνίου πολλά συμβόλαια λήγουν. Οσο αργεί να ξεκινήσει, απαιτείται στοιχειώδης προετοιμασία. Εγκυμονούνται κίνδυνοι αν μπουν οι ποδοσφαιριστές να παίξουν άμεσα».

Για το επίδομα των 800 ευρώ:
«Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από την ομάδα. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο. Και πιο αναγκαία είναι τα χρήματα στις χαμηλές κατηγορίες, ακόμα και στην Γ' Εθνική. Τα συμβόλαια είναι πολύ μικρά. Ο ποδοσφαιριστής ζει με τον μισθό και αν δεν δοθεί για δύο μήνες, οι περισσότεροι θα έχουν θέμα επιβίωσης».

Για το ενδεχόμενο μειώσεων στα συμβόλαια:
«Γι' αυτό μίλησα για αμηχανία. Οι αναταράξεις θα είναι μεγάλες. Προτεραιότητα είναι να βγούμε υγιείς. Υπάρχει μεγάλο θέμα. Διαβάζουμε το μεγάλο θέμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωομόλογο. Ολα είναι αλυσίδα…».

Για την καθημερινότητά του:
«Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Οφείλω να σεβαστώ τα μέτρα. Το 2 και το 6 είναι τα sms μου. Βγαίνω να πάρω τα αναγκαία τρόφιμα και το απόγευμα τρέχω μόνος μου μία ώρα. Μετρά η ατομική ευθύνη. Πρέπει όσοι πηγαίνουν σούπερ μάρκετ ή ασκούνται να προσέχουν τον συνάνθρωπο. Θεωρώ ότι και το 24ωρο μέσα στο σπίτι φέρνει άλλα προβλήματα. Μην ξεχνάνε ότι υπάρχουν και οικογένειες με πολλά παιδιά σε 50 τετραγωνικά. Δεν είναι εύκολο…».

Για το πρόβλημα της τουριστικής πόλης των Χανίων:
«Στηρίζονται πολύ στον τουρισμό. Το καλό είναι ότι διαρκεί πολύ η τουριστική περίοδος, ως τέλη Οκτωβρίου. Μακάρι να προλάβουν και να μην έχουν τόσο μεγάλη ζημιά».

Για τα σενάρια αναδιάρθρωσης:
«Πρέπει να το πάω στο πλαίσιο του δικαίου. Σίγουρα κάποιες ομάδες όταν δεν παίζουν, δεν έχουν έσοδα και δεν μπορούν να πληρώνουν. Η διακοπή από αυτή την άποψη έχει λογική. Από την άλλη, κάποιες ομάδες αν συνεχιζόταν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι και δεν μπορείς να καταργήσεις την προσπάθειά τους».