Έδωσαν αίμα οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004

Το καλό παράδειγμα έδωσαν πριν από λίγες ημέρες οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, καθώς έδωσαν αίμα.
Ο λόγος για τους Νίκο Νταμπίζα, Αντώνη Νικοπολίδη, Τάκη Φύσσα, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Άγγελο Μπασινά, Γιούρκα Σεϊταρίδη, Τραϊανό Δέλλα και Βασίλη Τσιάρτα, οι οποίοι έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ήταν οι πρώτοι που έδωσαν αίμα.

Μάλιστα στον λογαριασμό των Legends 2004 και στους προσωπικούς λογαριασμούς των βετεράνων διεθνών μας στα social media, αναρτήθηκε το μήνυμα:

"Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας, και σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, επισκεφθήκαμε την πρώτη Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψιών στην Ελλάδα, δίνοντας αίμα με απόλυτη ασφάλεια και τηρώντας όλους τους κανόνες. Τόσο εμείς, όσο και οι ειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας που την επανδρώνουν.

Οι στιγμές που ζούμε είναι δύσκολες για όλους. Προέχει να μένουμε σπίτι, να φερόμαστε υπεύθυνα και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αν πρέπει να βγούμε από το σπίτι, το κάνουμε μόνο για σοβαρό λόγο, για τις σημαντικές και απαραίτητες κινήσεις.

Μία από αυτές είναι και η αιμοδοσία. Μια πράξη ευθύνης και προσφοράς σε όσους το έχουν ανάγκη. Ειδικά τώρα που αυτή η ανάγκη είναι πολύ μεγαλύτερη. Η διαδικασία της αιμοληψίας είναι σύντομη και απόλυτα ασφαλής.

Η Αίθουσα Αιμοληψιών βρίσκεται στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγάλεω «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» (Θηβών 268) και λειτουργεί καθημερινά 09:00-14:00 και 15.00-20:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)".