Σταμάτησε ο Χλεμπ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Αλεξάντρ Χλεμπ.
Στην τεράστια καριέρα του αναδείχθηκε 6 φορές κορυφαίος Λευκορώσος ποδοσφαιριστής, κατέκτησε το Τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας) με την Μπαρσελόνα το 2009, το Λιγκ Καπ με την Μπέρμιγχαμ το 2011, κατέκτησε 6 Πρωταθλήματα και ένα Λιγκ Καπ Λευκορωσίας, ένα Κύπελλο Ιντερτότο, έκανε 131 συμμετοχές με την Άρσεναλ και 81 με την Εθνική της πατρίδας του.
Εσχάτως, ο 39χρονος μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν με την Ίσλοχ Μίνσκι Ραγιόν, ομάδα της πατρίδας του.
«Το σκέφτηκα πολύ, ζήτησα και τη γνώμη άλλων. Τελικά, έφτασα στο συμπέρασμα πως θα τελειώσει η σεζόν και σταματώ. Ακόμη κι αν λατρεύω το ποδόσφαιρο και εξακολουθώ να έχω την επιθυμία να μπω στο γήπεδο για να αγωνιστώ», δήλωσε ο Χλεμπ στο tribuna.com, το οποίο συνεργάζεται για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο δικός μας Χλεμπ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα μπω στα 39 φέτος, έχω οικογένεια και παιδί και πρέπει να στρέψω σε αυτούς την προσοχή μου. Μόνο γι’ αυτούς θα ενδιαφέρομαι, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Εν συνεχεία θα δούμε. Νομίζω πως θα μείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θέλω να καταρτιστώ και να βοηθήσω στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Λευκορωσία, επειδή εδώ οι υποδομές είναι μηδαμινές».

Ο Χλεμπ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τον Ιανουάριο του 1999, όταν πήρε μεταγραφή από τη Β' ομάδα της Ντιναμό Μινσκ στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, σύλλογο του οποίου τη φανέλα φόρεσε σε ακόμη τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Το καλοκαίρι του 2000, αντί του ποσού των 150.000 ευρώ, μετακόμισε στην Μπουντεσλίγκα για λογαριασμό της Στουτγκάρδης. Ο Χλεμπ άφησε τη Γερμανία πέντε χρόνια αργότερα έναντι του ποσού-ρεκόρ των 15 εκατομμυρίων ευρώ για το σύλλογο, παίρνοντας μεταγραφή για την Άρσεναλ.

Στους Κανονιέρηδες ο Χλεμπ ξεδίπλωσε το ταλέντο του υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, έχοντας στο πλάι του παίκτες όπως οι Σεσκ Φάμπρεγας και Τιερί Ανρί. Ωστόσο, οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν σε ησυχία. Παρόλα αυτά, κίνησε το ενδιαφέρον της Μπαρσελόνα, και μετά από τρία χρόνια στο βόρειο Λονδίνο, μετακόμισε την Καταλωνία έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και ταλαιπωρήθηκε και πάλι από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην αποδώσει αυτά που πραγματικά μπορούσε, ο Χλεμπ πανηγύρισε το Τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας) στην πρώτη του σεζόν στο Καμπ Νου, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στην συνέχεια Στουτγάρδη και πάλι, Μπέρμιγχαμ, Βόλφσμπουργκ, Σαμάρα, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Κόνιασπορ, Γκεντσλερμπιρλίγκι, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Γκεντσλερμπιρλίγκι, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Σαμάρα, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Ίσλοχ. Μέχρι που ήρθαν οι τίτλοι τέλους.