Γιαννίκης: «Από εμάς εξαρτάται πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι κάθε ματς»

Παρά το θριαμβευτικό 5-1 του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αργύρης Γιαννίκης κράτησε χαμηλούς τόνους στην συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής των Ηπειρωτών αρχικά είπε:
«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την καλή εμφάνιση σήμερα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας για την ατμόσφαιρα που είχαμε στο γήπεδο. Ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, βγάλαμε δυναμική στο γήπεδο και καλή ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Είμαι ευχαριστημένος από την καλή προσέγγιση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μεγάλη νίκη για μας. Συνεχίζουμε, αλλά έχουμε δρόμο».

Για το αν απέδειξε ότι είναι το αφεντικό της κατηγορίας ο ΠΑΣ και αν ανατρέπεται το +7:
«Είχα πει ότι θα είναι κλειστό παιχνίδι εφόσον δεν μπει κάποιο γρήγορο γκολ. Βάλαμε το γκολ, μπορούσαμε κι άλλα, αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Είμαστε ακόμα στη 17η αγωνιστική. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ως τώρα κοιτούσαμε κάθε ματς και κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Είχαμε σοβαρότητα, ακόμα κι αν δεν παίρναμε το σκορ που θέλαμε. Μέχρι τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Από εμάς εξαρτάται πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι κάθε ματς. Σήμερα, μετά από μία πάρα πολύ καλή εβδομάδα προπόνησης, που βοήθησαν και τα γήπεδα που ήταν λίγο καλύτερα και είχα πει και την Παρασκευή ότι είχα μια πάρα πολύ καλή αίσθηση από την ενέργεια που έβγαζαν οι παίκτες στην προπόνηση, και είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συνεχίζουμε, έχουμε 40 βαθμούς, αλλά δεν φτάνουν για να πάρουμε το πρωτάθλημα, οπότε θέλουμε κι άλλους».
 
Για το 5-1 απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο ενέχει τον κίνδυνο να χαλαρώσει η προσπάθεια:
«Δεν πιστεύω, δεν είχαμε τέτοιες τάσεις. Αν υπάρξει κάποτε θα υπενθυμίσουμε στους παίκτες ότι οι 40 πόντοι δεν φτάνουν να πάρεις πρωτάθλημα. Είδαν πάλι σήμερα οι παίκτες ότι αυτά που κάνουμε από την πρώτη στιγμή βγαίνουν μέσα στο γήπεδο, έχουμε καλή εξέλιξη παρά τις τεράστιες επιβαρύνσεις του Ιανουαρίου από τα πολλά ματς. Δεν πιστεύω να υπάρξει τέτοιος κίνδυνος».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σήμερα 8 παίκτες στην ενδεκάδα από πέρυσι, ενώ ο Απόλλων μόνο έναν και αν παίζει ρόλο η ομοιογένεια:
«Είναι ομαδικό άθλημα το ποδόσφαιρο και σίγουρα χρειάζεται ομοιογένεια. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε έναν μεγάλο αριθμό παικτών με εμπειρία της πρώτης κατηγορίας, όπως και ο Απόλλωνας, αλλά αλλάξαμε τρόπο παιχνιδιού και η ομοιογένεια πρέπει να χτιστεί μέρα με τη μέρα ξανά και να το εξελίξουμε. Οι παίκτες ήταν πολύ θετικοί απέναντι στο τεχνικό τιμ και κάναμε την εξέλιξη που έπρεπε. Δεν είναι εύκολο, όμως, να ανατρέψεις μια νοοτροπία ομάδας, αλλά παίζουμε ποδόσφαιρο που το βλέπει κάποιος ευχάριστα».

Για το πως σκοπεύει να πανηγυρίσει τη νίκη:
«Μετά από τελικό Μουντιάλ δικαιούσαι να κάνεις αυτά που είπε ο Λίπι, αλλά εμείς κανονικά θα πάμε για φαγητό με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Τα πανηγύρια ας τα αφήσουμε για τη στιγμή που θα έχουμε κάτι να πανηγυρίσουμε ουσιαστικά».

Για το ασταμάτητο πρέσινγκ και το τρέξιμο και αν θεωρεί ότι η ομάδα ξαναφορμάρεται μετά από μια μικρή αγωνιστική «κοιλιά»:
«Όλα αυτά είναι θέμα προπόνησης στο γήπεδο. Ο ποδοσφαιριστής θέλει προπόνηση στο γήπεδο. Αν τρως 2 πιάτα φαγητό την ημέρα και ξαφνικά φας 1 πιάτο, σίγουρα θα αδυνατίσεις. Έτσι και μία ομάδα που στην προπόνησή της δεν έκανε όσα έκανε ως Οκτώβριο-Νοέμβριο, θα έχει σημεία που θα αδυνατίσει. Αυτό είναι φυσιολογικό. Παγκοσμίως γίνεται έτσι, γιατί αν δεν ήταν έτσι, όλες οι ομάδες θα εξοικονομήσουν χρήματα μη φτιάχνοντας γήπεδα. Είχαμε μία εβδομάδα που ήταν καλύτερα τα γήπεδα, βελτιώσαμε τη δουλειά, αυξήσαμε ρυθμό και ένταση, χωρίς να κινδυνεύουμε να τραυματιστεί κάποιος, οι παίκτες ήταν φουλ συγκεντρωμένοι, αλλά μπορούσαν να κάνουν και κάποια πράγματα παραπάνω. Ελπίζω να το έχουμε και στη συνέχεια αυτό».

Για τον τραυματισμό του Κάστρο:
«Ήθελε να συνεχίσει να παίζει, αλλά είχε έναν σπασμό και τον προφυλάξαμε να μην έχουμε μεγαλύτερο τραυματισμό. Θα μπορούσε να γίνει πιο μεγάλο το πρόβλημα αν τον αφήναμε. Τον προφυλάξαμε γιατί έχουμε και την ευθύνη απέναντι στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και έχουμε και δρόμο στο πρωτάθλημα».