Τσάμπιονς Λιγκ: Ισοπαλία στην Ιταλία, "διπλό" στο Λονδίνο

Με ισοπαλία 1-1 ανάμεσα στην Νάπολι και την Μπαρσελόνα, αλλά και εμφατική νίκη 0-3 της Μπάγερν μέσα στην Τσέλσι, συνεχίστηκαν οι αναμετρήσεις για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπαρσελόνα συνέχισε την αήττητη πορεία της και στα νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «Μπλαουγκράνα», με το γκολ του Γκριεζμάν απέσπασαν ισοπαλία με σκορ, 1-1, από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης και είναι πλέον, το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς στις 18 Μαρτίου.
Παίζοντας έξυπνα και με τις γραμμές της πολύ κοντά η μία στην άλλη, η Νάπολι δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να την απειλήσει και όποτε της δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές, στο 30ό λεπτό, ο Ντρις Μέρτενς νίκησε τον Τερ Στέγκεν.
Ταυτόχρονα, ο Βέλγος άσος σημείωνε το 121ο γκολ του με τη φανέλα των «Παρτενοπέι», φτάνοντας τον Σλοβάκο Μάρεκ Χάμσικ, στην κορυφή των σκόρερ στα χρονικά του Ιταλικού συλλόγου, ενώ ακολουθεί με έξι λιγότερα ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
Στην επανάληψη, αδράνησε η άμυνα των Ιταλών και το πλήρωσε στο 57', όταν από γύρισμα του Σεμέδο ο Γκριεζμάν ισοφάρισε.
Στη ρεβάνς, η Μπαρσελόνα θα έχει δύο σημαντικές απουσίες, καθώς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μπούσκετς (συμπλήρωσε κάρτες) και Βιδάλ, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο 89ο λεπτό.

Η Μπάγερν εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το βράδυ της Τρίτης, μετά τη νίκη της με το εμφατικό 0-3 επί της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Περίπου πέντε μήνες μετά το εκκωφαντικό 7-2 επί της Τότεναμ στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, οι Βαυαροί επέστρεψαν στο Λονδίνο για να κυριαρχήσουν απέναντι σε άλλη μία από τις μεγάλες δυνάμεις του Νησιού.
Ουσιαστικά, η Μπάγερν έδωσε τυπικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της 18ης Μαρτίου στην «Αλιάνζ Αρένα». Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν ήταν μόνο σκόρερ, αλλά και δημιουργός.
Από δύο δικές του ασίστ ο Γκνάμπρι χρίστηκε σκόρερ στο 51ο και 54ο λεπτό λεπτό, ενώ στο 76' ο Πολωνός στράικερ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι «παραδόθηκαν» στο β' μέρος, στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μάρκος Αλόνσο με απευθείας κόκκινη κάρτα. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της φάσης των «16»:

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ 1-0
Ντόρτμουντ-Παρί Σεν-Ζερμέν 2-1

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου
Αταλάντα-Βαλένθια 4-1
Τότεναμ-Λειψία 0-1

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου
Νάπολι-Μπαρσελόνα 1-1
Τσέλσι-Μπάγερν 0-3

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι
Λιόν-Γιουβέντους


Ρεβάνς

Τρίτη 10 Μαρτίου
Βαλένθια-Αταλάντα
Λειψία-Τότεναμ

Τετάρτη 11 Μαρτίου
Παρί Σεν-Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Τρίτη 17 Μαρτίου
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους-Λιόν

Τετάρτη 18 Μαρτίου
Μπαρσελόνα-Νάπολι
Μπάγερν-Τσέλσι