Στον ΠΑΣ Γιάννινα η μεγαλύτερη αφαίρεση βαθμών (και υποβιβασμός) που έγινε ποτέ!

Νόμος του κράτους είναι πλέον η τροπολογία με την οποία δεν υποβιβάζονται οι ομάδες που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, αλλά θα "τιμωρούνται" με μια μικρή (για το μέγεθος του αδικήματος) αφαίρεση βαθμών.
Το Sportime ανέτρεξε στα τελευταία 20 πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ (ή Α' Εθνικής) και συγκέντρωσε όλες τις τιμωρίες με αφαίρεση βαθμών.
Στην κορυφή αυτής της ιδιότυπης βαθμολογίας είναι φυσικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, από τον οποίο το 2003 αφαιρέθηκαν λόγω χρεών 90 (!) βαθμοί, με αποτέλεσμα να τελειώσει τη σεζόν με -65 και φυσικά να υποβιβαστεί!
Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός! Από τους «Πράσινους» τα τελευταία χρόνια έχουν αφαιρεθεί συνολικά 30 βαθμοί (ήταν 33 αλλά επεστράφησαν οι 3) και τα τελευταία χρόνια δύσκολα αρχίζει σεζόν «καθαρός».
Μόνο στον Ηρακλή έχει επιβληθεί η ποινή του υποβιβασμού συνολικά 4(!) φορές στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ υποβιβασμό έχουν ζήσει ο ΟΦΗ, η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Βέροια και η Καβάλα. Αιτία τις περισσότερες φορές η αδυναμία εξασφάλισης άδειας λόγω χρεών.



Αναλυτικά:

ΠΑΣ Γιάννινα -90β. (δηλαδή υποβιβασμός)
Παναθηναϊκός -30β.
ΠΑΟΚ -11β.
ΑΕΚ -9β.
Πανιώνιος -6β.
Ιωνικός -5β.
Ολυμπιακός Πειραιώς -3β.
Ατρόμητος -3β.
Άρης -3β.
Απόλλων Καλαμαριάς -1β.
Ηρακλής υποβιβασμός 4 φορές συνολικά
Νίκη Βόλου υποβιβασμός και -6β.
ΟΦΗ υποβιβασμός και -6β.
Βέροια υποβιβασμός
Ολυμπιακός Βόλου υποβιβασμός