Νικηφόρο ντεμπούτο Ρούνεϊ με την Ντέρμπι Κάουντι

Απολύτως επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Γουέιν Ρούνεϊ με την φανέλα της Ντέρμπι Κάουντι.
Στην αναμέτρηση που έγινε στο Πράιντ Παρκ το βράδυ της Πέμπτης για την 26η αγωνιστική ημέρα της Τσάμπιονσιπ, τα "Κριάρια" επικράτησαν με 2-1 της Μπάρνσλεϊ, με τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της νέας του ομάδας. Ο Ρούνεϊ εκτός από ποδοσφαιριστής της ομάδας, είναι και βοηθός του προπονητή, Φιλίπ Κοκού, υπογράφοντας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021. Αυτή ήταν και η πρώτη του εμφάνιση από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και έλυσε την συνεργασία του με την DC United, αλλά και η 724η συνολικά σε επίπεδο συλλόγων.
Το 1-0 έκανε για τους γηπεδούχους ο Μάριοτ στο 45', ένα γκολ που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Ρούνεϊ, ενώ η Μπάρνσλεϊ ισοφάρισε με τον Σιμόες στο 50'. Το τελικό 2-1 έκανε στο 57ο λεπτό ο Γουάγκχορν.
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2008 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μιλώντας στο BBC Radio Derby δήλωσε:
"Ήταν μια μεγάλη βραδιά για μένα και για την ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά η κύρια προτεραιότητα ήταν να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης. Αισθάνομαι καλά που έκανα το ντεμπούτο μου και βοήθησα την ομάδα μου να πάρει την νίκη.
Ήταν δύσκολο ματς, η Μπάρνσλεϊ νομίζω ότι έπαιξε καλά, μας δυσκόλεψε, αλλά παλέψανε, κάναμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιό εύκολο για μας".