Αρχίζει να πείθει η Εθνική

Πειστική σε δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν η Εθνική ομάδα των Ανδρών.
Με γκολ του Λημνιού στο 34' η «Γαλανόλευκη» επικράτησε με 0-1 της Αρμενίας στο Γερεβάν και πλέον, περιμένει την ερχόμενη Δευτέρα (18/11) την Φινλανδία στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.
Η Εθνική, μετά τον αγώνα με τη Βοσνία, απέδωσε πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, είχε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει μία πιο ευρεία νίκη και με την εμφάνισή της απέδειξε ότι η δουλειά που γίνεται από τον Φαν Σιπ και τους συνεργάτες του αρχίζει να αποδίδει αποτελέσματα.
Όπως και με τους Βόσνιους έτσι κι απόψε, η Ελλάδα είχε διάθεση, πάθος και έβγαλε όμορφες συνεργασίες στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του «Republican Stadium».
Από τα πρώτα λεπτά οι διεθνείς ανέλαβαν τα ηνία του ματς, είχαν πολλές τελικές για δεύτερο κατά σειρά αγώνα και αφού στο 8ο λεπτό ο Μάνταλος «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Αϊραπετιάν, έφτασαν στο 0-1 στο 34' με τον Λημνιό, όταν ο Γιαννούλης έπαιξε το «1-2» με τον Μπακασέτα και πάσαρε στον συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, που σουτάροντας με τη μία άφησε όρθιο τον Αρμένιο τερματοφύλακα, σημειώνοντας παράλληλα το πρώτο γκολ του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Προηγουμένως, στο 21ο λεπτό ο Πολωνός διαιτητής Ρατσκόφσκι είχε αρνηθεί το πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννούλη από τον Χαμπαρτσουμιάν, τιμωρώντας μάλιστα τον Έλληνα διεθνή με κίτρινη κάρτα για θέατρο!
Η Εθνική απείλησε ξανά στο 47' και το 66' με τον Λημνιό, τον Μπακασέτα στο 52', τον Παυλίδη στο 56', τον Μασούρα στο 75' και ξανά με τον παίκτη του Ολυμπιακού στο 79', σε ανεπανάληπτη ευκαιρία: ο Παυλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Μασούρας, ουσιαστικά σε άδεια εστία, αστόχησε.
Απέναντι στην Ελληνική επιθετικότητα η Αρμενία είχε να επιδείξει μόνο το ακυρωμένο γκολ στο 62', όταν ο Μπαρσεγκιάν έπιασε δυνατό σουτ, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε και στο ριμπάουντ σκόραρε από κοντά ο εκτεθειμένος Σαρκίσοφ.
Η Εθνική πέτυχε δεύτερη συνεχή νίκη ύστερα από περίπου δύο χρόνια, ενώ «ξέπλυνε» την οδυνηρή ήττα του περασμένου Ιουνίου στο ΟΑΚΑ (2-3).
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική