Αλλάζει το Μπομπονέρα! (video)

Το Μπομπονέρα αποτελεί ίσως την πιό καυτή έδρα, όχι μόνο της Λατινικής Αμερικής, αλλά και ολόκληρης της Υφηλίου.
Η χωρητικότητα του θρυλικού γηπέδου της Μπόκα Τζούνιορς θα αυξηθεί από τους 49.000 θεατές, στους 70.000 με την νέα κερκίδα που θα κατασκευαστεί στην πλευρά του δρόμου Ντελ Βάλε Ιμπερλουσέα, μέσω του "Σλοβένικου πρότζεκτ"!
Το "σήμα κατατεθέν" του γηπέδου το οποίο κατασκευάστηκε το 1940 και ανακατασκευάστηκε το 1996, πέρα από την τεράστια Ιστορία που έχει γράψει η Μπόκα σε αυτό είναι ότι από τη μία πλευρά δεν υπήρχε εξέδρα - όπως στις υπόλοιπες - αλλά μόνο θεωρεία.
Εμπνευστής του πρότζεκτ είναι ο Σλοβένος αρχιτέκτονας, Τόμας Κάμερνικ, ο οποίος παρουσίασε κι ανέπτυξε τα σχέδιά του στις αρχές του 2016 και πλέον είναι έτοιμα να μπούνε σε εφαρμογή.
Στην πλευρά που βλέπει στο δρόμο Ντελ Βάλε Ιμπερλουσέα αναμένεται να χτιστεί νέα εξέδρα και έτσι να αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου του Μπουένος Άιρες. Το μόνο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί είναι να πειστούν οι κάτοικοι να γκρεμιστούν οι οικείες τους λαμβάνοντας φυσικά αντίστοιχη αποζημίωση.
Τα έργα υπολογίζεται να διαρκέσουν 15 μήνες, χρονικό διάστημα στο οποίο το γήπεδο θα μείνει κλειστό, ενώ το κόστος θα ανέλθει στα 63 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά το τέλος των έργων, όλες οι κερκίδες θα είναι σκεπασμένες, ενώ κάτω από την νέα κερκίδα θα υπάρχει κανονικά ο αυτοκινητόδρομος όπως συμβαίνει και στην Ισπανία στο Βιθέντε Καλδερόν.
Δείτε σε βίντεο πώς θα είναι το Μπομπονέρα σε λίγα χρόνια: