Μάντσεστερ Γιουν.-Λίβερπουλ 1-1 με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Άτκινσον

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Ολντ Τράφορντ με τα γκολ των Ράσφορντ στο 36' και Λαλάνα στο 85' και αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον.
Ματς όχι τρομερής ποιότητας αλλά αδιαμφισβήτητα για γερά νεύρα έλαβε χώρα την Κυριακή για την 9η αγωνιστική ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ.
Το μεγάλο ντέρμπι προσέφερε ελάχιστες συγκινήσεις από πλευράς θεάματος στο πρώτο ημίωρο και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα η κάθε ομάδα είχε από ένα αξιόλογο σουτ προς την αντίπαλη εστία. Πρώτοι απείλησαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο 13' με τον Βαϊνάλντουμ να κάνει του σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ντε Χέα να μπλοκάρει ενώ η απάντηση ήρθε στο 25' με το σουτ του ΜακΤόμινεϊ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Άλισον.
Ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα σημειώθηκε στο 34ο λεπτό, με τον Μανέ να βγάζει την Λίβερπουλ, η οποία δεν είχε στη διάθεσή της τον Σαλάχ, στην κόντρα με εκπληκτική κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να κάνει το γύρισμα για τον Φιρμίνο και τον Βραζιλιάνο να κάνει το σουτ στην κίνηση αν και μπορούσε να δώσει και πάσα στον Οριγκί που ήταν αριστερά του.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ράσφορντ με προβολή έκανε το 1-0, ένα γκολ που εξόργισε τους φιλοξενούμενους, με τον Κλοπ και τους παίκτες του να διαμαρτύρονται έντονα ζητώντας φάουλ σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Λίντελοφ πάνω στον Οριγκί στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά τον Μάρτιν Άτκινσον να το κατακυρώνει.
Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λέπτου, η Λίβερπουλ βρήκε και αυτή τη δρόμο προς τα δίχτυα, με το πλασέ του Μανέ μέσα από την περιοχή, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε μετά από χρήση του VAR, που υπέδειξε χέρι του Σενεγαλέζου επιθετικού.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ ανέβασε το ποσοστό κατοχής της φτάνοντάς το μέχρι το 75%, με τους παίκτες του Σόλσκιερ να επιλέγουν να κλειστούν στο μισό γήπεδο και να περιμένουν την αντίπαλό τους.
Στο 64' οι "Κόκκινοι" απείλησαν με το σουτ του Τσάμπερλεϊν (πρώτη αλλαγή του Κλοπ, μπήκε στη θέση του Οριγκί στο 60') που έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα.
Όσο περνούσε η ώρα, η Λίβερπουλ είχε όλο και περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της και η Γιουνάιτεντ έμενε πίσω και περίμενε βλέποντας τελικά στο 85' το γκολ της ισοφάρισης που έψαχνε η ομάδα του Κλοπ.
Αυτό ήρθε μέσα από παιδική αντίδραση της άμυνας της Γιουνάιτεντ, με τον Ρόμπερτσον να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τη μπάλα να περνάει από όλους για να πεταχτεί ανενόχλητος ο Λαλάνα (δεύτερη αλλαγή του Κλοπ, μπήκε στο 71' αντί του αρχηγού Χέντερσον) και να τη σπρώξει στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή κάνοντας το 1-1.
Το γκολ αυτό έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση στους φιλοξενούμενους που είχαν καλή ευκαιρία με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 88' για την ολική ανατροπή (η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα στο δυνατό σουτ του Άγγλου αμυντικού), με το 1-1 να μένει πάντως μέχρι το φινάλε.
Αποτέλεσμα που κάνει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προβληματίζεται που είναι στην 13η θέση, μόλις δύο πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.
(Με πληροφορίες από sport24.gr)