Μπαρσελόνα για φυλακισμένους Καταλανούς ηγέτες: "Η φυλακή δεν είναι η λύση"

Ανακοίνωση με την οποία παίρνει επίσημα θέση για την φυλάκιση του Οριόλ Ζουνκέρας και των άλλων Καταλανών αυτονομιστών ηγετών, εξέδωσε η Μπαρσελόνα.
Η ομάδα της Καταλωνίας, που επανειλημμένα έχει αποδείξει ότι είναι "Κάτι Παραπάνω Από Ένας Σύλλογος", εξέφρασε την αντίθεσή της στην φυλάκιση (13 χρόνια) που επέβαλαν τα Ισπανικά δικαστήρια στον πρώην αντιπρόεδρο της περιφέρειας της Καταλωνίας, Οριόλ Ζουνκέρας και σε άλλους 8 Καταλανούς ηγέτες, καθώς το 2017 είχαν οργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, κάτι που είχε χαρακτηριστεί παράνομο από την κυβέρνηση της Ισπανίας.
Στην ίδια γραμμή με την Μπαρσελόνα και ο Ζεράρ Πικέ, που υποστήριξε την ομάδα του και δήλωσε υπερήφανος που είναι μέλος της.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Μπάρτσα:

"Η Μπαρσελόνα, ως μία από τις οντότητες της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας και σύμφωνα με τις ιστορικές της αξίες υπερασπιζόμενη την ελευθερία της έκφρασης και των δικαιωμάτων, σήμερα, μετά από την απόφαση καταδίκης που επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την ανοικτή διαδικασία εναντίον των Καταλανών πολιτικών ηγετών, δηλώνει πως:

Με τον ίδιο τρόπο που η προφυλάκιση δεν βοήθησε στην επίλυση του ζητήματος, έτσι και τώρα δεν πρόκειται να βοηθήσει με την ποινή φυλάκισης που αποφασίστηκε σήμερα. Η φυλακή δεν είναι λύση. Η επίλυση του ζητήματος της Καταλωνίας περνάει αποκλειστικά από τον πολιτικό διάλογο.

Για αυτό, τώρα περισσότερο από ποτέ, ο σύλλογος ζητά από τους υπεύθυνους πολιτικούς να ηγηθούν και να προασπίσουν τον διάλογο και την διαπραγμάτευση, έτσι ώστε να επιλυθεί το θέμα, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση των καταδικασθέντων πολιτικών ηγετών.

Η Μπαρσελόνα εκφράζει την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στις οικογένειες εκείνων που στερούνται την ελευθερία τους.

Βαρκελώνη, 14 Οκτωβρίου 2019"