Πάρτι Ευρώπης ο Άρης με... επτάρα!

Ο Άρης ήταν ασυγκράτητος και φιλοδώρησε την... καλεσμένη Ξάνθη με επτά γκολ (7-2) στο φινάλε της φετινής σεζόν.
Τελικά κρατούσε το καλύτερο για το τέλος της σεζόν. Δηλαδή την κορυφαία εμφάνισή του και την πιο ευρεία νίκη του εδώ και πολλά χρόνια. Η Ξάνθη έκανε το λάθος να προηγηθεί στο πάρτι Ευρώπης που έστησαν οι "Κιτρινόμαυροι", για να αντικρίσει στη συνέχεια το ξέσπασμά τους.
Με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και non-stop σκοράρισμα για 90 λεπτά, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη διέλυσε τους Θρακιώτες με το απίστευτο 7-2, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στο φινάλε μίας δύσκολης αλλά πετυχημένης χρονιάς.
Από δύο γκολ πέτυχαν οι Γκαρσία και Ντιγκινί, με τον Γάλλο να έχει και μία ασίστ. Αλλες δύο όμως με ένα γκολ είχε ο Γιουνές ενώ τα παρθενικά τους τέρματα σκόραραν οι Κόρχουτ και Σιώπης. Με τον δεύτερο μάλιστα να αστοχεί σε πέναλτι στο πρώτο μέρος αλλά να ευστοχεί στις καθυστερήσεις και να ανεβαίνει στα κάγκελα της θύρας 3 για να πανηγυρίσει έξαλλα με τον κόσμο.

Τέσσερα νέα πρόσωπα από τον Παντελίδη (4-2-3-1)

Αναμενόμενες αλλαγές από πλευράς Παντελίδη, ο οποίος επέλεξε νέα πρόσωπα σε όλες τις γραμμές. Είτε για λόγους τακτικής είτε για λόγους απουσιών. Ο Δεληζήσης επανήλθε στα στόπερ δίπλα στον Ρόουζ, με τον Τζανακάκη να είναι το δεύτερο νέο πρόσωπο της άμυνας και να ξεκινάει στα μπακ με τον Κόρχουτ, συμπληρώνοντας την τετράδα μπροστά από τον Κουέστα.
Ο Σιώπης με τον Ματίγια παρέμειναν αμετακίνητοι στη μεσαία γραμμή. Η επιστροφή του Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης "έφερε" τον Ντιγκινί στο "10", με τους Γκαρσία και Φετφατζίδη να καλύπτουν τα άκρα της επίθεσης.

"Μαζεμένο" ροτέισον από τον Ράσταβατς (4-2-3-1)

Ούτε ο Σέρβος επέλεξε να αλλάξει πολλά στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, μένοντας πιστός στις σταθερές του. Ο Ζίβκοβιτς ήταν στο τέρμα. Μπαξεβανίδης-Σιλά ήταν οι πλάγιοι μπακ, με τους Ντα Κόστα και Ντίρεσταμ στα στόπερ. Ο Κοβάσεβιτς με τον Θυμιάνη ήταν οι δύο χαφ. Ο Μπαριέντος ξεκίνησε λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον Κάστρο, με τους Ντε Αμορίμ και Ντουρίσκοβιτς στα εξτρέμ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ξάνθη

Ο Άρης ήταν αυτός που είχε τα ηνία φυσιολογικά, με την Ξάνθη να περιμένει πίσω και να κλείνει καλά τους χώρους από το ξεκίνημα. Μετά τα πρώτα 7-8 λεπτά οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί και στο 9' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με την κοντινή προσπάθεια του Γκαρσία να βρίσκει στο δοκάρι.
Το γκολ... μύριζε για τους γηπεδούχους αλλά αυτό ήρθε τελικά από τους Θρακιώτες κόντρα στη ροή του αγώνα και με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ρόουζ. Ο Γάλλος ανέτρεπε τον Αργεντίνο στην περιοχή και... έστειλε τον Κάστρο στην άσπρη βούλα, απ' όπου έκανε το 0-1 στο 15ο λεπτό.

Ο λαός... ψήφισε Σιώπη αλλά ο Γιουνές τα έκανε εννέα

Το προβάδισμα της Ξάνθης ήρθε νωρίς και δεν άγχωσε τον Άρη, ο οποίος έγινε ακόμα πιο πιεστικός με δύο καλές στιγμές σε τρία λεπτά. Αρχικά στο 17' ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε το σουτ του Φετφατζίδη και τρία λεπτά αργότερα έκανε το ίδιο στην ωραία προσπάθεια του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή.
Ο Άρης τελικά απάντησε στο... περίπου με το ίδιο νόμισμα στην Ξάνθη, αφού στο 26' ο Μπαξεβανίδης ανέτρεψε τον Γκαρσία στην περιοχή και οι γηπεδούχοι πήγαν στην άσπρη βούλα όπου ο λαός... απαίτησε τον Σιώπη για εκτελεστή. Ο διεθνής χαφ είδε τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει την εκτέλεσή του αλλά ο Γιουνές στην επαναφορά σκόραρε με κεφαλιά και έφτασε τα εννέα γκολ.

Ο Γκαρσία... απάντησε στον Γιουνές.

Ο Τυνήσιος άφησε τον Γκαρσία στην 2η θέση των σκόρερ του Άρη με οκτώ γκολ. Μέχρι που ήρθε η απάντηση του Αργεντίνου έξι λεπτά μετά. Από κόρνερ του Ματίγια και το διώξιμο της άμυνας της Ξάνθης, ο Δεληζήσης πάσαρε στον Ματέο ένα εύκολο γκολ από κοντινή απόσταση, ολοκληρώνοντας την ανατροπή των "Κιτρινόμαυρων" μέσα σε έξι λεπτά.

"Φωνάζει" και για δεύτερο πέναλτι

Στο 45' ο Τάσης θα μπορούσε να στήσει πάλι τη μπάλα στα έντεκα βήματα υπέρ του Άρη, αφού ο Φετφατζίδης ανετράπη καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Σιλά αλλά ούτε ο διαιτητής ούτε ο βοηθός θεώρησαν ότι υπάρχει παράβαση ενώ πρόκειται για καθαρή ανατροπή.

Όπως στο πρώτο η Ξάνθη...

Με τον Άρη να μπαίνει πάλι αρκετά δραστήριος και να ψάχνει το τρίτο του γκολ, η Ξάνθη σκόραρε και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σιλά βρέθηκε μόνος του στην περιοχή από τα αριστερά και βρήκε τον Ντουρίσκοβιτς για να κάνει το 2-2 με αριστερό πλασέ.

Ο δημιουργός Γιουνές

Μετά το γκολ του ο Τυνήσιος, άρχισε να εμφανίζει πιο δημιουργικές τάσεις. Και με δύο πάσες πάρε-βάλε μάλιστα, από τις οποίες ήρθαν τα επόμένα δύο γκολ του ασταμάτητου Άρη. Στο 70' ο 33χρονος φορ έκανε την παράλληλη πάσα από τα δεξιά και ο Ντιγκινί με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Τέσσερα λεπτά αργότερα σε μία φάση καρμπόν, στη θέση του Γάλλου ήταν ο Κόρχουτ ο οποίος έκανε το 4-2 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα.

Με τα... φρένα σπασμένα και τον Σιώπη στα κάγκελα!

Πολλές ομάδες μπορεί να σταματούσαν με ένα τέτοιο σκορ αλλά ο Άρης δεν έδειξε να έχει τέτοιους σκοπούς. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο για να πιάσει τον απίστευτο αριθμό των επτά τερμάτων. Ο Ντιγκινί σκόραρε ακόμη ένα από την ασίστ του Ματίγια. Ακολούθησε το 6-2 από τον Ματέο Γκαρσία που έφτασε τα δέκα και στις καθυστερήσεις ήρθε η ώρα του Μανώλη Σιώπη!
Ο Μπαξεβανίδης έκανε χέρι στο 90'+5' και ο Άρης πήγε ξανά με τον διεθνή χαφ στην άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά φυσικά δεν αστόχησε. Εστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφυγε αμέσως για τα κάγελα της θύρας 3 όπου το πανηγύρισε έξαλλα με τον κόσμο.
ΠΗΓΗ: allaboutaris.com