Τέλος εποχής

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο για την 29η αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λιγκ.
Για την ιστορία, τα γκολ πέτυχαν για τους γηπεδούχους ο Μασούρας στο 7' και ο Σπιριντόνοβιτς στο 65' κάνοντας χέρι και για τους φιλοξενούμενους ο Κριζμάν στο 55', ενώ στο 94' ακυρώθηκε (πάλι!) γκολ του ΠΑΣ με τον Κάργα.
Οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων έδειξαν για μια ακόμη φορά μαχητικότητα και πάθος αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε. Πλέον εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ΠΑΣ από την ερχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά από μία μεγάλη περίοδο που ο κόσμος της ομάδας έζησε σημαντικές και ιστορικές στιγμές, πλέον ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε άλλη κατηγορία. Σημαντικότερη στιγμή όλων είναι η συμμετοχή του ΠΑΣ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όταν ο "Άγιαξ" έφερε στην Ήπειρο τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, έφερε στην πόλη των Ευεργετών του Έθνους το Γιουρόπα Λιγκ, κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος στην Δυτική Ελλάδα την οποία εκπροσωπεί. Και μάλιστα άλλη μία φορά έχασε την Ευρώπη στα "χαρτιά".
Ο ΠΑΣ πάλεψε ολομόναχος, την στιγμή που άλλοι γλίτωναν ως... δια μαγείας από αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος και "μεταμορφωνόταν" σε ομάδες-φόβητρο. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πάλεψε γενναία με πάθος αλλά οι εχθρικές και εγκληματικές διαιτησίες, η αδυναμία στην μετουσίωση των τελικών προσπαθειών σε γκολ και το άγχος που όσο περνούσε ο καιρός αυξανόταν, έφερε το αποτέλεσμα που μοιάζει πλέον προδιαγεγραμμένο. Δεν είναι όμως της παρούσης η απόδοση ευθυνών, ούτε θα το κάνουμε εμείς αυτό. Η ομάδα που μας έχει δώσει χαρές και συγκινήσεις, η ομάδα που έφερε την Μπαρσελόνα στην Ήπειρο, μπαίνει σε μία παρένθεση και φτάνει στο τέλος μιας εποχής. Ανυπομονούμε για την επόμενη... ΠΑΣ Γιάννινα σε ευχαριστούμε για όλα...