"Πάτησε" την Ατλέτικο η Μπαρσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε!

"Πάτησε" με συνοπτικές διαδικασίες και την Ατλέτικο Μαδρίτης η Μπαρσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε νικώντας την με 2-0 και πλέον αύξησε στους 11 βαθμούς την διαφορά, 7 αγωνιστικές πριν το τέλος.
Πλέον είναι τυπική η διαδικασία της στέψης για τους Καταλανούς.
Πρωταγωνιστές ήταν οι Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι, με τον πρώτο να πετυχαίνει γκολάρα και τον δεύτερο να καθαρίζει για τους «Μπλαουγκράνα» στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Πάλεψε όσο μπορούσε ο Γιάν Όμπλακ για τους Μαδριλένους, με τον Ντιέγκο Κόστα να αποβάλλεται, επειδή "κόλλησε" το πρόσωπό του στον διαιτητή Μανθάνο βρίζοντας την μητέρα του. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε παραμένει δίχως νίκη από το 2011(!) κόντρα στην Μπαρσελόνα.
Στο 14ο λεπτό ο Μέσι με μια μπαλιά... διαβήτη, έβγαλε τον Ζόρντι Άλμπα φάτσα με τον Όμπλακ, με τον Καταλανό ακραίο μπακ να σημαδεύει το δοκάρι.
Η Μπαρσελόνα βρέθηκε πολύ κοντά ξανά στο 1-0 όταν στο 27' ο Όμπλακ έδιωξε με απίστευτο τρόπο το πλασέ του Σουάρες.
Στο 63ο λεπτό ο Μέσι βγήκε γρήγορα στο τρανζίσιον, έβγαλε μόνο του τον Σουάρες με τον Όμπλακ, αλλά ο εξαιρετικός πορτιέρε των «Ροχιμπλάνκος» σταμάτησε τον Ουρουγουανό φορ.
Ο Λουίς Σουάρες με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 84' καταδίκασε τον ήρωα μέχρι εκείνο το σημείο Όμπλακ, που θα δει τον κεραυνό του Ουρουγουανού στην τηλεόραση.
Μετά τη σφαλιάρα του Σουάρες, ο Μέσι έδωσε την τελειωτική βολή. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή και χωρίς καν να κοιτάζει το τέρμα, πλάσαρε για το 2-0 που κάνει την Μπάρτσα να περιμένει την... απονομή.