Άρης: Το "μυστικό" με Κουέστα, ο ρόλος του Γκουαρδιόλα

Η συμφωνία Κουέστα με Άρη που παραμένει σε δίμηνη αναμονή, οι ερωτήσεις των "μεγάλων" της Ελλάδας, η Τσάμπιονσιπ, και η Πριμέρα. Το ενδιαφέρον των "Κιτρίνων" για Σαράνοφ και η ανταγωνίστρια ομάδα της "Big 4".
Ο Χουλιάν Κουέστα είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους πρωταγωνιστές - rookies της εντυπωσιακής πορείας του Άρη, κατά την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ.
Ο 28χρονος Ανδαλουσιανός γκολκίπερ που έφθασε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι (2018) ορμώμενος από την Κρακοβία και τη Βίσλα, είναι πρώτος σε συμμετοχές με τους κίτρινους στην τρέχουσα σεζόν. Έχει αγωνιστεί και στα 28 μέχρι τώρα ματς πρωταθλήματος.
Το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το απόγευμα της 11ης Ιουλίου εκπνέει το 2020. Πριν από δύο μήνες, οι δύο πλευρές είχαν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επέκταση της συνεργασίας τους για ένα ακόμη χρόνο.
Και μπορεί να υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για νέο συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το 2021, αλλά υπογραφές ακόμη δεν έπεσαν. Την ίδια ώρα, οι "σειρήνες" ηχούν στ' αυτιά του Ίβηρα. Μεγάλες Ελληνικές ομάδες έχουν ρωτήσει σε θεωρητικό επίπεδο για την κατάστασή του, αλλά κι από το εξωτερικό.
Από την πατρίδα του η Εσπανιόλ και η Λεβάντε έχουν προσεγγίσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπερασπίστηκε στο παρελθόν την εστία της Αλμερία για τη Λίγκα. Στο χορό, εσχάτως, μπήκαν και Αγγλικές ομάδες.
Άλλωστε, το γραφείο που εκπροσωπεί τον Κουέστα είναι το πανίσχυρο "Media Base Sports". Υπεύθυνος είναι ο Πέρε Γκουαρδιόλα, ο αδελφός του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ. Οι ομάδες της Τσάμπιονσιπ, Στόουκ και Άστον Βίλα, έχουν ήδη ενδιαφερθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές (Άρης, Κουέστα) εκτιμούν ότι στο τέλος θα συμφωνήσουν, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες τίποτα δεν μπορεί ν' αποκλειστεί. Μπορεί να μην έχει τεθεί πωλητήριο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά στην αγορά εκτιμούν ότι θα συναινούσαν σε παραχώρησή του με ποσό γύρω στο 1.000.000 ευρώ.
Γράφτηκε, μάλιστα, και το όνομα του Μπόγιαν Σαράνοβ ως πιθανού αντικαταστάτη. Το συμβόλαιο του 31χρονου Σέρβου γκολκίπερ με τη Λαμία εκπνέει σε δύο μήνες. Την πλευρά του παίκτη δεν έχει βολιδοσκοπήσει μόνον ο Άρης, αλλά κι άλλη μεγάλη Ελληνική ομάδα.
(Με πληροφορίες από sport24.gr)