Euro 2020: Νικηφόρα πρεμιέρα η Εθνική

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Λιχτενστάιν με 0-2.
Το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη πλέον ετοιμάζεται για το ματς με την Βοσνία την ερχόμενη Τρίτη στην Ζένιτσα.
Απέναντι σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, όπως είναι το Λιχτενστάιν, η «Γαλανόλευκη» επικράτησε με 0-2 και έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον 10ο όμιλο των προκριματικών.
Για τον ίδιο όμιλο με την Εθνική, η Ιταλία επιβλήθηκε με το ίδιο ακριβώς σκορ (2-0) της Φινλανδίας, ενώ η Βοσνία δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αρμενίας την οποία «λύγισε» με 2-1.
Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση η ελληνική ομάδα πέτυχε αυτό που ήθελε και, πλέον, από αύριο Κυριακή (24/03) θα προετοιμαστεί για το σαφώς πιο δύσκολο ματς που ακολουθεί και πάλι εκτός έδρας, με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη (26/03).
Από το πρώτο λεπτό οι διεθνείς πήραν την πρωτοβουλία κι έπαιζαν στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό τους, που βρισκόταν μόνιμα σε θέση άμυνας. Ευκαιρίες μπορεί να μην είχε η Ελλάδα στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο, ήταν προφανές πως το γκολ αργά ή γρήγορα θα ερχόταν.
Η αναγκαστική αλλαγή του Κώστα Μήτρογλου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (ένιωσε ένα τράβηγμα και έδωσε την θέση του στον Τάσο Δώνη) δεν επέτρεψε στην «Γαλανόλευκη» να δημιουργήσει πολλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αν εξαιρέσει κανείς ένα σουτ του Μήτρογλου πριν αντικατασταθεί και άλλο ένα του Σάμαρη με... μέτωπο προς την εστία, οι γηπεδούχοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνά τους.
Όλα αυτά μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν από βαθιά μπαλιά του Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας του Λιχτενστάιν, ο Φορτούνης με μονοκόμματο σουτ πριν η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος την έστειλε στα δίχτυα του Μπίεχελ.
Το  ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο μέρος. Η Εθνική βρισκόταν μόνιμα στην επίθεση με στόχο να «κλειδώσει» το «τρίποντο» με δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 80' με το βολέ του Δώνη από πλάγια δεξιά στην περιοχή.