Αγγλία-Γερμανία... 17-3!

Το τριπλό ραντεβού Άγγλων και Γερμανών στους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ οδήγησε την Πρέμιερ Λιγκ σε... θρίαμβο απέναντι στους εκπροσώπους της Bundesliga, μετά και την πρόκριση της Λίβερπουλ εις βάρος της Μπάγερν Μονάχου και το καρέ των Βρετανών στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.
Το πιο εύκολο έργο, έπειτα από την κλήρωση των «16» για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, εξ αρχής, το είχε η Μάντσεστερ Σίτι. Παρά το γεγονός πως της προέκυψαν αναποδιές στο πρώτο παιχνίδι με τη Σάλκε, με τους «Βασιλικούς Μπλε» να κάνουν προσωρινή ανατροπή και τον Οταμέντι να βλέπει την κόκκινη κάρτα, έγινε το ολικό come-back στο φινάλε με παίκτη λιγότερο και εξασφαλίστηκε μεγάλο αβαντάζ πρόκρισης με το τελικό 3-2.
Το τελικό 7-0 του επαναληπτικού – απόδειξη της φιλοσοφίας του Γκουαρδιόλα που δεν θέλει η ομάδα του να δείχνει λύπηση στον αντίπαλο και να τον σέβεται παίζοντας όλο το ματς δυναμικά – ήταν απλά η επιβεβαίωση της χαοτικής διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων.
Η Τότεναμ, έκανε... μπραφ στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου παιχνιδιού με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Γουέμπλεϊ», πέτυχε 3 γκολ στο Λονδίνο και αφού απέφυγε να δεχθεί γκολ στις ευκαιρίες που έφτιαξαν οι Βεστφαλοί στο πρώτο μέρος του επαναληπτικού στο Signal Iduna Park, τα «Σπιρούνια» πήραν νίκη και επί Γερμανικού εδάφους με το 0-1 χάρη σε γκολ του Κέιν.
Η Λίβερπουλ, όπως ακριβώς και το '81, στα ημιτελικά τότε, έτσι και φέτος στους «16» απέκλεισε τη Μπάγερν Μονάχου έπειτα από ισόπαλο 0-0 στο πρώτο τους ραντεβού στο «Άνφιλντ». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε... τέσσερα γκολ (από τα πόδια του Μάτιπ η προσωρινή ισοφάριση) και το τελικό 3-1 οδήγησε το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ στα προημιτελικά, για να ολοκληρωθεί το καρέ των Αγγλικών συλλόγων στους «8» για πρώτη φορά από το 2009.
Ο τρόπος με τον οποίο οι Αγγλικές ομάδες ουσιαστικά υπέταξαν αυτές από τη Γερμανία, δείχνει και το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η Πρέμιερ Λιγκ, με το συνολικό σκορ στην κόντρα των χωρών για φέτος στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, να φτάνει στο 17-3! Φυσικά, έπαιξε τεράστιο ρόλο το εκπληκτικό 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Σάλκε στον επαναληπτικό του «Etihad», αλλά οι εμφανίσεις είναι τέτοιες που ουσιαστικά οι προκρίσεις των Άγγλων ήταν απόλυτα δίκαιες...
ΠΗΓΗ: england365.gr