Δυο γιατροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία του Αστόρι

Στοιχεία που σοκάρουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον θάνατο του Νταβίντε Αστόρι.
Πέρασε ένας χρόνος από τις 4 Μαρτίου 2018, όταν ο Αστόρι άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 31 χρόνων, στο ξενοδοχείο πριν από την αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Ουντινέζε, βυθίζοντας στο πένθος την ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) Ιταλία.
Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελίας της Φλωρεντίας, δύο γιατροί θα οδηγηθούν σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Συγκεκριμένα οι Φραντσέσκο Στάνιο και Τζόρτζιο Γκαλάντι φέρονται να γνώριζαν πως ο άτυχος ποδοσφαιριστής είχε καρδιολογικά προβλήματα και του έδωσαν το ελεύθερο να συνεχίσει να αγωνίζεται, παρά το γεγονός ότι και το καλοκαίρι του 2014 είχε φανεί από τις ιατρικές του εξετάσεις πρόβλημα με τις συστολές που είχε η καρδιά του στο τεστ άγχους που υποβλήθηκε.
Μάλιστα, ο Τζόρτζιο Γκαλάντι εμφανίζεται να είχε δώσει έγκριση στον άτυχο ποδοσφαιριστή το 2016 και το 2017 παρά τις καρδιακές του αρρυθμίες, ενώ μεταξύ άλλων οι δύο γιατροί κατηγορούνται πως δεν υπέβαλαν σε έξτρα εξετάσεις τον παίκτη. Όπως τονίζεται, μάλιστα, αν οι παθογένειες του ποδοσφαιριστή είχαν διαγνωστεί έγκαιρα, τότε θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί η καρδιακή αρρυθμία μέσω φαρμάκων.