Θρίαμβος της Μπενφίκα στο ντέρμπι της Λισαβόνας

Θρίαμβος της Μπενφίκα στο ντέρμπι της Λισαβόνας, καθώς επικράτησε με το επιβλητικό 2-4 της συμπολίτισσας Σπόρτινγκ στο "Ζοσέ Αλβαλάδε", για την 20ή αγωνιστική ημέρα της Πριμέιρα Λίγκα!
Οι «Αετοί της Λισαβόνας» σκόρπισαν τους αντιπάλους τους μέσα στο σπίτι τους υπό το βλέμμα του Κριστιάνο Ρονάλντο και πλησίασαν στους 2 πόντους την πρωτοπόρο Πόρτο.
Η Μπενφίκα προηγήθηκε στο 11' με κεφαλιά του Σεφέροβιτς και στο 36' ο Ζοάο Φέλιξ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ενώ στο 22' είχε ακυρωθεί γκολ των φιλοξενούμενων. Η Σπόρτινγκ μείωσε στο 43' με τέρμα του Μπρούνο Φερνάντες, με τον Ρούμπεν Ντίας στο 47' να κάνει το 1-3.
Στο 62' οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-3, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραφίνια σταμάτησε στο δοκάρι. Και αντί για το 2-3, έγινε το 1-4, με τον Πίτσι να ευστοχεί σε πέναλτι στο 73'.
Τρία λεπτά αργότερα, οι «Αετοί» άγγιξαν το 1-5, ωστόσο το πλασέ του Σεφέροβιτς προσέκρουσε στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Ζοάο Φέλιξ αστόχησε σε κενή εστία. Στο 85' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Βλαχοδήμο να δέχεται την κόκκινη κάρτα.
Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Ντοστ μειώνοντας στο τελικό 2-4.
Βλαχοδήμος και Σάμαρης αγωνίστηκαν βασικοί.