Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος της Παρί ΣΖ επί της Γιουνάιτεντ, προβάδισμα της Ρόμα

Επιστροφή για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά την χειμερινή διακοπή. Στα ματς της Τρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Παρί Σεν-Ζερμέν θριάμβευσε μέσα στο Όλντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία κέρδισε με 0-2, ενώ και η Ρόμα πήρε προβάδισμα πρόκρισης επί της Πόρτο την οποία κέρδισε με 2-1 στο Ολίμπικο.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν-Ζερμέν 0-2

Η απουσία των Νεϊμάρ και Καβάνι δεν εμπόδισε την Παρί Σεν-Ζερμέν να φύγει νικήτρια με 0-2 από το Ολντ Τράφορντ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στην Ευρώπη αποδείχθηκε οδυνηρή για τους « Μπέμπηδες», που γνώρισαν την πρώτη ήττα τους (σε όλες τις διοργανώσεις) από την ημέρα που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.
Ήττα που με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στην επανάληψη ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Η Παρί ήταν κυρίαρχη σε όλο το β' 45λεπτο, ιδιαίτερα μετά το γκολ του Κιμπεμπέ στο 53' από εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία.
Στο 60' ο Μπαπέ, μετά από άψογη μεταβίβαση του Ντι Μαρία, πλάσαρε σε άδεια εστία (0-2) ενώ μέσα στο επόμενο 5λεπτο, ο Ντε Χέα έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε τετ-α-τετ με τους Μπαπέ και Μπερνάτ.
Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας η Μάντσεστερ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Πογκμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου.

Ρόμα-Πόρτο 2-1

Η Ρόμα πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τα πρημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη επί της Πόρτο με 2-1 στο Ολίμπικο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «16». Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου, στο Ντραγκάο.
Το γκολ του Άντριαν Λόπες στο 78' κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μέχρι τότε οι Τζανιόλο και Τζέκο είχαν εξελιχθεί σε απόλυτους πρωταγωνιστές των «Ρωμαίων».
Ο Βόσνιος ήταν αυτός που «σέρβιρε» και ο 19χρονος Ιταλός μέσος, εκείνος που «εκτέλεσε» δύο φορές τον Κασίγιας, την πρώτη στο 70' και τη δεύτερη έξι λεπτά αργότερα. Το «σκορ πρόκρισης», όμως, κράτησε μόλις δύο λεπτά για τους γηπεδούχους, καθώς οι Πορτογάλοι με το γκολ που πέτυχαν ξαναμπήκαν στη μάχη της πρόκρισης.
Βασικός στο κέντρο άμυνας της ομάδας του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο ήταν και απόψε ο Κώστας Μανωλάς.