Σπανός: «Ο στόχος είναι η άνοδος»

Την άνοδο έθεσε ξανά ως τον φετινό στόχο της Κέρκυρας, ο Δημήτρης Σπανός.
Ο τεχνικός των "Φαιάκων" μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την χθεσινή νίκη τους επί του Εργοτέλη τόνισε πως θα φανεί με το τέλος του πρώτου γύρου η κατάσταση όλων των ομάδων. Παράλληλα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν. Ο Εργοτέλης αυτό το έχει δείξει από την αρχή, αλλά και εμείς όχι τόσο πολύ όσο θέλουμε. Κάναμε μια ώριμη και μεστή εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και θεωρώ ότι και δημιουργήσαμε και χάσαμε κάποιες ευκαιρίες, όπως και ο Εργοτέλης.
Ένα σημαντικό κομμάτι στη σημερινή μας εμφάνιση είναι πως όταν είσαι μπροστά στο σκορ δεν πρέπει να δέχεσαι γκολ στην αντεπίθεση σε μετάβαση και αυτό θα πρέπει να το κοιτάξουμε επειδή μας έχει τύχει ξανά. Είμαι ικανοποιημένος από τη σοβαρότητα και την συγκέντρωση που έδειξε η ομάδα πάνω στο πλάνο του παιχνιδιού του Εργοτέλη στο οποίο δουλέψαμε πολύ μέσα στην εβδομάδα και είναι δύσκολο να κατανοηθεί και να μπορείς να το αντιμετωπίσεις.
Είναι πολύ σημαντικό πως η ομάδα μου κέρδισε έναν αντίπαλο με πάρα πολύ μεγάλη αξία και αυτό θα φανεί και στην πορεία. Αυτό είναι το σημαντικό, να κερδίσεις μια ομάδα εξαιρετική όπως είναι ο Εργοτέλης και εδώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Νίκκι Παπαβασιλείου για την δουλειά που έχει κάνει.
Δεν έχω να πω περισσότερα γι' αυτό το ωραίο παιχνίδι, ούτε να τα αναλύσουμε περισσότερο. Εμείς συνεχίζουμε με μόνη μας σκέψη πως για να δούμε φως στο τούνελ θα πρέπει να περάσουν πολλές αγωνιστικές αφού ξεκινήσαμε άσχημα. Για να χαρούμε και να πούμε ότι κάναμε κάτι, θα πρέπει να κλείσει ο πρώτος γύρος και να δούμε τότε πού θα βρισκόμαστε.
Εκτός από το καλό ποδόσφαιρο του Εργοτέλη υπάρχει και η πολύ καλή φιλοξενία και όντως η ομάδα παράγει ποδοσφαιρικό πολιτισμό και εμείς θα προσπαθήσουμε στην Κέρκυρα να κάνουμε τα καλύτερα για τον αντίπαλο».

Για τους φετινούς στόχους: «Η αλήθεια είναι πως μπορεί να μπερδεύτηκε η κατάσταση επειδή στην αρχή της χρονιάς ξεκινήσαμε με μια νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Όταν μια ομάδα που έρχεται από την Σούπερ Λιγκ ξεκινά με αυτό τον τρόπο είναι λογικό όλοι να λένε πως δεν μπορεί να πάει πουθενά. Η διοίκηση στήριξε το πλάνο μετά από αυτά τα αποτελέσματα και φυσικά δεν μπορεί να μην υπάρχει ο συγκεκριμένος στόχος που είναι η άνοδος.
Είμαστε μια ομάδα που έχει πέντε, έξι ποδοσφαιριστές Σούπερ Λιγκ, έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές, έχει δέσει πολύ καλά σε αυτή την προετοιμασία των τριών, τεσσάρων μηνών που κάνουμε πλέον όλοι. Ο στόχος είναι η άνοδος, αλλά τώρα το πόσο μπορεί αυτό να είναι εφικτό με τις δύο, τρεις γκέλες της αρχής θα φανεί στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος».