Ο Ερντογάν ψάχνει στην Ελλάδα Τούρκο «γκιουλενιστή» πρώην ποδοσφαιριστή

Τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον Τούρκο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της Γαλατάσαράι,
Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία για εικαζόμενη ένταξή στο κίνημα Γκιουλέν, αναφέρει η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken.Ένα ένταλμα για την σύλληψη του Ερντέμ εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος την οποία το καθεστώς Ερντογάν "χρεώνει" στον Γκιουλέν. Ο Ερντέμ διέφυγε και οι Τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.
Ο Ερντέμ είναι ένας από τους πολλούς Τούρκους ποδοσφαιριστές που τους χρεώνεται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η Τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται ότι "είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου".
Ο Ερντέμ, είναι 60 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Τουρκίας και ως βασικός ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι, κέρδισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2000 και κατέκτησε την 3η θέση στο Μουντιάλ 2002 με την πατρίδα του.
(Με πληροφορίες από Σκάι, Diken)