Πρότειναν στο Παϊρότζ να αλλάξει σήμα ο Παναθηναϊκός!

Ο Παϊρότζ Πιεμποντσάγκ είναι έτοιμος να πάρει τον Παναθηναϊκό, αλλά καλύτερα ν’ αγνοήσει αυτό που του προτάθηκε από άνθρωπο που θεωρείται «νέων ηθών» στα οικονομικά. Τι του προτάθηκε;
Ο Παναθηναϊκός να αλλάξει… έμβλημα! Να αποκτήσει καινούργιο, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις. Να απαρνηθεί το ένδοξο «Τριφύλλι»!
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς απάντησε ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, αλλά αν δεν πέταξε τη σκέψη αυτή από πάνω του, τότε μία τέτοια κίνηση θα είναι «casus belli» για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ν’ απαρνηθεί ο σύλλογος το «Τριφύλλι», γιατί είναι μερικά πράγματα που δεν εξαγοράζονται.
Βέβαια, ο κατ’ ουσίαν αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, είναι αδύνατο να συναινέσει σε έναν τέτοιον παραλογισμό, με τον βιασμό της Ιστορίας του συλλόγου, έστω κι αν ο οικονομικός «νέων ηθών» είναι φίλος του.
Από εκεί και πέρα: Στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πέρασε τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ένας ξένος επενδυτής, από χώρα μη μέλος της Ε.Ε., μπορεί να αγοράσει το πακέτο των μετοχών. Αυτό ήταν απαραίτητο, διότι ο Παϊρότζ, όπως είναι γνωστό, δεν είναι κάτοικος χώρας-μέλους της Ε.Ε., αλλά Ταϊλανδός. Άσχετα, τώρα, αν έχει διαβατήριο… Μοντενέγκρο.
Φρόντισε γι’ αυτό ο Πέτρος Στάθης, να εφοδιάσει τον Παϊρότζ με διαβατήριο του ανεξάρτητου κράτους του Μαυροβουνίου. Ο Πέτρος Στάθης είναι ο «μυαλό και το μάτι» του Βίκτωρα Ρέστη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο Μοντενέγκρο. Θ’ αναρωτηθείτε: ο Παϊρότζ γιατί έχει διαβατήριο Μαυροβουνίου και όχι Ταϊλάνδης; Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Ξέρουμε, όμως, ότι είχε κάποιες δοσοληψίες με τη Δικαιοσύνη της πατρίδας του…
Πώς έχει τώρα η κατάσταση στον Παναθηναϊκό; Πέρα από τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, στις οποίες θα πάρει μέρος ο Ταϊλανδός, υπάρχει και το χρέος των 60 εκατ. ευρώ. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παϊρότζ έχει κάνει σχετικές συζητήσεις με την κυβέρνηση, προκειμένου να το «σπάσει» σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις. Λέγεται ότι ανέλαβε προσωπικές δεσμεύσεις ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας στον Ρέστη.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, κι άλλες δεσμεύσεις ανέλαβε πριν γίνει κυβέρνηση, αλλά ως κυβέρνηση δεν τις εκπλήρωσε. Πάντως, το γεγονός ότι η κυβέρνηση άνοιξε το κρατικό ταμείο κι έδωσε 52 εκατ. ευρώ σε επτά ΠΑΕ, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει προσωπικά το θέμα του ποδοσφαίρου. Ότι πρέπει να γίνει πρωτάθλημα, για να έχει ο κόσμος κάτι να ασχολείται και να ξεχνάει τα προβλήματά του.
Ο Ρέστης είναι γνωστό ότι έχει παρτίδες με τη Δικαιοσύνη και είναι υποχρεωμένος, πια, να πάρει τον Παναθηναϊκό, ώστε να έχει καλύτερη μεταχείριση...
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Η Άποψη