Οριστικά στην ΕΡΤ οι 7 ΠΑΕ, κανονικά κλήρωση και σέντρα στο πρωτάθλημα

Οριστική λύση δόθηκε για τις 7 τηλεοπτικά "άστεγες" ΠΑΕ, καθώς η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματά τους.
Επομένως την Πέμπτη θα έχουμε κανονικά κλήρωση και στις 25 Αυγούστου σέντρα στο πρωτάθλημα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των 7 ομάδων (Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Λαμία) που είχαν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, έφτασε μαζί τους σε οριστική συμφωνία.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία είναι για κλειστό διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια για τη μετάδοση των αγώνων τους στην ΕΡΤ, ανάλογα με το τι θα συμβεί στο θέμα της... περίφημης αναδιάρθρωσης και το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στη Super League μόλις 12 ομάδες από τη σεζόν 2020-21.
Το ετήσιο οικονομικό πακέτο για αυτές τις 7 ομάδες θα φτάσει τα 17 εκατ. ευρώ και τα οποία θα μοιραστούν αναλογικά σε κάθε ομάδα, ανάλογα και με το brand name που φέρει η κάθε μία, ενώ για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερος τόνος αξιοπιστίας και καλών προθέσεων, έχουν προβλεφθεί μπόνους στις ΠΑΕ, εφόσον παραμένουν τυπικές στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή χρησιμοποιούνται νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές κλπ., στόχοι δηλαδή εφικτοί που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του προϊόντος.
Πλέον, το γκρουπ των 7 ΠΑΕ καλείται να υπογράψει το απαραίτητο προσύμφωνο μέχρι την Πέμπτη το πρωί, κάτι που αναμένεται να συμβεί, αφού το κλίμα της συνάντησης ήταν τέτοιο που δεν φαίνεται περιθώριο και διάθεση να ανατραπεί κάτι από όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί.