Οι κληρώσεις των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων για τις Ελληνικές ομάδες

Πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα οι κληρώσεις για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.
Αναλυτικά οι κληρώσεις για τις Ελληνικές ομάδες:







ΑΕΚ

Τον νικητή του ζευγαριού Σέλτικ-Ρόζενμποργκ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στο 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 7 ή 8 Αυγούστου στη Γλασκώβη ή το Τρόντχαϊμ και η ρεβάνς της 14ης Αυγούστου θα γίνει στο ΟΑΚΑ.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σε περίπτωση που παίξει με τη Σέλτικ και την αποκλείσει, θα πάρει τη θέση της στους «ισχυρούς» για την κλήρωση των πλέι-οφ της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγει αντιπάλους όπως οι Αϊντχόφεν, Σάλτσμπουργκ και Λουντογκόρετς.

ΠΑΟΚ

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την Βασιλεία, θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Μόσχας στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 7 ή 8 Αυγούστου στην Τούμπα (εφόσον προκριθεί ο Δικέφαλος του Βορρά), ενώ η ρεβάνς είναι ορισμένη μια εβδομάδα αργότερα (14/08).
Σε περίπτωση που αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσει στο Γιουρόπα Λιγκ τον νικητή του ζευγαριού Βιτορούλ-Βίτεσε, με το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 9 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 16 Αυγούστου στην Τούμπα.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα αντιμετωπίσει την Λουκέρνη.
Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 9 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ η ρεβάνς στις 16 Αυγούστου στην Ελβετία.

Ατρόμητος

Σε περίπτωση που ο Ατρόμητος ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Μπρεστ, θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ τον νικητή του ζευγαριού Ζελέζνιτσαρ-Απόλλων Λεμεσού.
Το πρώτο ματς θα γίνει στις 9 Αυγούστου εκτός έδρας και η ρεβάνς στις 16 Αυγούστου στο Περιστέρι.

Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης εάν αποκλείσει την Χιμπέρνιαν θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ τον νικητή του ζευγαριού Μόλντε-Λάτσι.
Το πρώτο ματς θα γίνει στις 9 Αυγούστου στην Τρίπολη και η ρεβάνς στις 16 Αυγούστου εκτός έδρας.