Αυτές είναι οι 4 προϋποθέσεις για να είναι κάποιος προπονητής σε ομάδα Σούπερ Λιγκ

Στο σημερινό κομμάτι της έρευνάς μας θα δούμε ποιές είναι οι 4 προϋποθέσεις που πρέπει απαραιτήτως να πληρούνται σύμφωνα με τον νόμο, για να είναι κάποιος προπονητής σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ.
Ίσως με αυτή την έρευνα στο σύνολό της, να ενοχλήσουμε ή να δυσαρεστήσουμε κάποιους, αλλά δημοσιογραφία είναι να δημοσιοποιείς αυτό που δεν θέλει κάποιος να μαθευτεί, σε δεοντολογικά πλαίσια ΠΑΝΤΑ.
Σε λίγες ημέρες θα σας αποκαλύψουμε με στοιχεία, ποιά είναι η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λιγκ, η οποία άλλον προπονητή δηλώνει στα χαρτιά και άλλον έχει στην πραγματικότητα!
Στο άρθρο 36 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων της ΕΠΟ (Έκδοση 2017) αναγράφεται ξεκάθαρα ποιές είναι οι 4 προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται και που πιθανότατα να βάλουν πολλούς σε σκέψεις μιας και θα διαπιστώνουμε ότι δεν... πολυτηρούνται ειδικά στην Football League. Αναλυτικά:

"Η υποψήφια (δηλαδή η ομάδα) πρέπει να έχει ορίσει έναν ειδικευμένο επικεφαλής προπονητή, υπεύθυνο για τα ποδοσφαιρικά θέματα της Α ομάδας.
Ο επικεφαλής προπονητής πρέπει να κατέχει τουλάχιστον έναν από
τους παρακάτω προπονητικούς τίτλους:
α) Έγκυρη άδεια προπονητικής UEFA PRO,
β) Έγκυρο δίπλωμα προπονητικής εκτός UEFA, ισότιμο με αυτό
που απαιτείται για την άδεια σύμφωνα με την ανωτέρω
περίπτωση α) και αναγνωρισμένο από την UEFA.

Διαδικασίες αξιολόγησης

Η υποψήφια πρέπει να αποδείξει ότι καθ' όλη την αγωνιστική περίοδο, όχι μόνο πριν την εκδίκαση των υποθέσεων, τη θέση κατείχε διπλωματούχος προπονητής κατά τα οριζόμενα της παραγράφου 2 παραπάνω και του Άρθρου 40.
Στα πλαίσια του παρόντος κριτηρίου, ως επικεφαλής προπονητής νοείται το άτομο που:
α) αναγράφεται στο φύλλο αγώνα,
β) δίνει οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια του αγώνα,
γ) λαμβάνει μέρος στις συνεντεύξεις τύπου και
δ) αναγράφεται στην ιστοσελίδα της υποψήφιας".