Αναζητείται ο Σαββίδης για να περάσει αυτόφωρο για την ένοπλη εισβολή

Αναζητείται για σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, μετά την εισβολή του στο γήπεδο της Τούμπας, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που δεν τελείωσε ποτέ.
Αυτή τη στιγμή σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του, βάσει των καταθέσεων που έχουν ληφθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης, δημοσιογράφους της NOVA και μάρτυρες, από το τμήμα αντιμετώπισης αθλητικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η δικογραφία συντάσσεται υπό την εποπτεία αθλητικού εισαγγελέα.
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα φέροντας όπλο και φέρεται να απείλησε τον διαιτητή και όχι μόνο όπως κατήγγειλε η ΑΕΚ. Επίσης, αναζητούνται τέσσερα μέλη της προσωπικής του συνοδείας, στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείται, όπως είπαν και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την εισβολή του χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωρο λήγει σήμερα το βράδυ.
Σημειώνεται πως σε αθλητικούς χώρους δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή ούτε σε αστυνομικούς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ