Τσάμπιονς Λιγκ: "Τυφώνας" Σίτι, ισοπαλία στο Τορίνο

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τον πρώτο κιόλας αγώνα, καθώς συνέτριψε στην Ελβετία τη Βασιλεία με 0-4, ενώ Γιουβέντους και Τότεναμ θα λύσουν τις διαφορές τους στο Λονδίνο, μετά το 2-2 στο Τορίνο.
Οι παίκτες του Μαξ Αλέγκρι ξεκίνησαν εκπληκτικά και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο προηγούνταν 2-0 με ισάριθμα γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, στο 2ο και 9ο λεπτό, με πέναλτι.
Μετά το πρώτο τέταρτο, όμως, οι «Πετεινοί» έπαιξαν φοβερή μπάλα, μείωσαν στο 35' με τον κορυφαίο σκόρερ της Ευρώπης φέτος, Χάρι Κέιν, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο γκολ και ισοφάρισαν στο 72' με φάουλ του Έρικσεν.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι «Μπιανκονέρι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Ιγκουαΐν για το 3-0, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν και πάλι ο «Πιπίτα» που παρά τα δύο γκολ αποδείχθηκε μοιραίος, αφού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι εκτελώντας πέναλτι.
Στην Ελβετία, η Βασιλεία αποδείχθηκε πολύ χαμηλό εμπόδιο για τη Σίτι, που από σήμερα σκέφτεται τον αντίπαλό της στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με... συνοπτικές διαδικασίες, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε με 0-4 των Ελβετών στο «Σεντ Γιάκομπ-Παρκ», δίδοντας ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς των «16» στο «Έτιχαντ», στις 7 Μαρτίου.
Η «σεμνή τελετή» είχε τελειώσει πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης, όταν οι «Πολίτες» προηγήθηκαν 0-3, χάρις στα τέρματα των Γκιντογκάν (14'), Μπερνάρντο Σίλβα (18') και Αγουέρο (23'). Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Γκιντογκάν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο «διπλό» των πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ