Δεκαέξι χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Γιάννη Παθιακάκη

Το ποδόσφαιρο ήταν όλη του η ζωή. Ο Γιάννης Παθιακάκης πέρασε τη ζωή του κάνοντας αυτό που αγάπησε. Το ποδόσφαιρο. Μέχρι τη τελευταία στιγμή βρισκόταν μέσα στα γήπεδα είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως προπονητής. Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 2002 όταν ο "Πάθιακας" στη προπόνηση του Ακράτητου στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων έβαλε στοίχημα με τον τερματοφύλακα Γκιντάρας Στάουτσε κάνοντάς του σουτ έξω από τη περιοχή. Ο κόουτς κέρδισε, αλλά ο Λιθουανός πορτιέρο ζήτησε ρεβάνς. Άρχισε να προετοιμάζεται και ξαφνικά πέφτει κάτω. Όλοι πήγαν προς το μέρος του τρομαγμένοι για να τον βοηθήσουν. Δυστυχώς όμως πριν φτάσει το ασθενοφόρο, είχε καταλήξει και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ήταν μόλις 49 ετών.
Πέρασαν κιόλας δεκαέξι χρονιά από εκείνη την ημέρα που είχε σοκάρει τον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο.
Οι άνθρωποι του Ακράτητου, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του, ως ελάχιστο φόρο τιμής έδωσαν το όνομά του στο γήπεδο. Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ένας κύριος, ένας μεγάλος προπονητής.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στους Απόλλωνα Αθηνών, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Εθνικό Πειραιώς, Κόρινθο και ΑΟ Μελισσίων. Ενώ ως προπονητής κάθισε στους πάγκους των ΑΟ Μελισσίων, ΑΕ Μεσολογγίου, Πανναυπλιακού, Εθνικού Πειραιώς, Απόλλωνα Αθηνών, Αθηναϊκού, Ακράτητου και ΑΕΚ.
Διακρίσεις: Κύπελλο Ελλάδας: 1979 (ως παίκτης του Πανιωνίου), φιναλίστ το 1996 (ως προπονητής του Απόλλωνα) και το 2000 (ως προπονητής της ΑΕΚ).