"Έφυγε" ο Ευγένιος Γκέραρντ

Θρήνος για το Ελληνικό - και όχι μόνο - ποδόσφαιρο, καθώς ο Ευγένιος Γκέραρντ "έφυγε" από την ζωή σε ηλικία 77 ετών. Ο θρύλος του ΟΦΗ, ο άνθρωπος που μεγαλούργησε επί 15 χρόνια με την ομάδα, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987 και την οδήγησε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας χτυπημένος από τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και ήταν εμφανή και στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του πριν από 1,5 μήνα στο "Γεντί Κουλέ".
Με τον ΟΦΗ ο "Γκεραρντάκης" τη σεζόν 1985-1986 τερμάτισε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' Εθνικής, μόλις πέντε πόντους πίσω από πρωταθλητή Ελλάδος Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν τερμάτισε 3ος, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Την επόμενη σεζόν ο Γκέραρντ κάθισε στον πάγκο του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα στην ιστορία του ΟΦΗ, στη νίκη με 1-0 επί της Χάιντουκ Σπλιτ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στη ρεβάνς, οι Κρητικοί ηττήθηκαν με 1-4 και αποκλείστηκαν. Το 1993 όμως έγραψε Ιστορία, οδηγώντας τους Κρητικούς στην μεγάλη πρόκριση στη φάση των "16" του Κυπέλλου Κυπελλούχων, μετά από νίκη 2-0 στο Ηράκλειο, με την οποία ανέτρεψε την ήττα 0-1 του "Βιθέντε Καλδερόν".
Ο Γκέραρντ εκτός από τον ΟΦΗ είχε συνεργαστεί και με την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, τον ΑΠΟΕΛ και την Παναχαϊκή πριν εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό Ελιά του Ηρακλείου μαζί με την σύζυγό του.
Αιωνία του η μνήμη...