ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη από τον βετεράνο της Μπαρσελόνα που ασχολείται πλέον με την υποκριτική!

Το να έχεις φορέσει την φανέλα της Μπαρσελόνα δεν είναι λίγο. Μάλιστα εάν είσαι και επιλογή του τεράστιου Γιόχαν Κρόιφ είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Ο Τσάβι Γκουσμάν, ή αλλιώς Φρανσίσκο Χαβιέ Ντος Γκουσμάν όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι πρώην τερματοφύλακας της Μπαρσελόνα ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου το 1994 υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ. Πλέον, αφού έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η υποκριτική είναι μία από τις (πολλές) ασχολίες του. Μιλήσαμε αποκλειστικά μαζί του από την Βαρκελώνη όπου μένει μόνιμα. Διαβάστε όσα μας είπε για την νέα του καριέρα, για το γεγονός ότι ήταν επιλογή του Κρόιφ, για το ματς της Μπάρτσα με τον Ολυμπιακό, αλλά και για το δημοψήφισμα στην Καταλωνία. Ευχαριστούμε θερμά την Sara Alonso Novellón για την βοήθεια στη μετάφραση.

Τσάβι πως έγινε η προσέγγιση για να ασχοληθείς με την υποκριτική;
Είμαι μοντέλο και ηθοποιός εδώ και πολύ καιρό, παρότι τώρα έχω περιορίσει τον χρόνο που αφιερώνω λόγω πολλών υποχρεώσεων. Η εταιρεία παραγωγής μου πρότεινε να συμμετάσχω σε μια σειρά, "γυρίσαμε" τα πλάνα και θα δούμε τελικά τι θα γίνει.

Ποιόν χαρακτήρα υποδύεσαι;
Στην σειρά ο ρόλος που υποδύομαι είναι ένα άτομο από ένα γκρουπ το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει από ένα ολοκαύτωμα.

Θα προβληθεί στην Ελλάδα;
Δεν γνωρίζουμε ακόμη. Εξαρτάται τι ενδιαφέρον θα υπάρξει.

Υποκριτική ή ποδόσφαιρο;
Δεν ξεχωρίζω κάποιο από τα δύο. Μου αρέσουν το ίδιο και είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους.

Ήσουν επιλογή του τεράστιου Γιόχαν Κρόιφ. Μίλησέ μας γι' αυτόν.
Ο Κρόιφ μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ στην πρώτη ομάδα της Μπαρσελόνα παρότι ήμουν ακόμη πολύ νέος. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα διότι τότε ήταν δυσκολότερο να γίνει αυτό από ότι τώρα, για τα νέα παιδιά. Ήταν ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος, ποδοσφαιριστής και προπονητής!

Ήσουν σχολιαστής για την τηλεόραση στο πρόσφατο ματς της Μπαρσελόνα με τον Ολυμπιακό. Πως σου φάνηκε η Ελληνική ομάδα;
Η Μπαρσελόνα ήταν πολύ καλύτερη. Φαντάζομαι όμως ότι στον αγώνα που θα γίνει στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι πιό περίπλοκα.

Με το δημοψήφισμα τι γίνεται στην Καταλωνία;
Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι. Είναι μια μπερδεμένη κατάσταση και δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η κατάληξή της.