Υπόκλιση της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στον Νίκο Γκάλη!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έγινε στον ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ η ύψιστη τιμή που μπορεί σε καλαθοσφαιριστή παγκοσμίως! Μετά την Ευρωπαϊκή καταξίωση όταν έγινε μέλος του FIBA Hall of Fame, έγινε μέλος του "παγκοσμίου" Hall of Fame, δηλαδή του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame που εδρεύει στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Σε μια λαμπερή τελετή, όπως αρμόζει σε παγκοσμίου βεληνεκούς θρύλους σαν τον Νίκο Γκάλη! Ο θρύλος του Άρη και της Εθνικής Ελλάδος, ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ, όπως αναφέρει πολύ σωστά η ανακοίνωση του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, μπήκε και τυπικά στην ελίτ του Παγκοσμίου μπάσκετ εκεί που μπαίνουν μόνο τα ιερά τέρατα του μπάσκετ, μόνο αυτοί που συνέβαλαν στην εξέλιξή του. Από την Ελλάδα μόνο ο Νίκος Γκάλης. Ο Θεός του Ελληνικού μπάσκετ στον θρόνο του! Ο μεγαλύτερος όλων! Αυτός που μας έμαθε μπάσκετ, αυτός στον οποίο χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη, ο πρωτεργάτης του έπους του 1987, μπήκε στον Πάνθεον της Ιστορίας του μπάσκετ!
Νίκο Γκάλη, σαν εσένα κανένας!

Ας θυμηθούμε σχόλια μεγάλων μορφών του αθλήματος για τον μύθο Νίκο Γκάλη:
Ντράζεν Πέτροβιτς: "Αν εγώ είμαι ο γιός του διαβόλου, τότε ο Νίκος Γκάλης είναι ο ίδιος ο διάβολος".
Aλεξάντερ Πέτροβιτς (προπονητής): "O Nτράζεν είναι αδερφός μου, αλλά για καλύτερο αθλητή του 1987 ψήφισα τον Γκάλη".
Αλεξάντερ Γκομέλσκι (προπονητής): "Ο Γκάλης είναι ο παίκτης του 21ου αιώνα. Του βγάζω το καπέλο".
Αντόνιο Ντίαζ Μιγκέλ (προπονητής της Εθνικής Ισπανίας το 1990 πριν τον αγώνα των δυο ομάδων): "Ελάτε κόψτε τη πλάκα. Έχετε φέρει τον Γκάλη μαζί σας, αλλά μου τον κρύβετε"
Άρβιντας Σαμπόνις: "Αν ο Γκάλης θέλει να βάλει καλάθι, θα το βάλει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος".
Μάικλ Τζόρνταν: "Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε ένας τόσο καλός επιθετικός παίκτης στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα".
Μπομπ Μάκαντου: "Είδα τον Γκάλη να κάνει πράγματα, που δεν γινόντουσαν ούτε στους Λέικερς και τους Σέλτικς".
Bόιτσεκ Kραϊόφσκι (προπονητής της Λεχ Πόζναν): "Είπα στους παίκτες μου πως θα μαρκάραμε τους 4 παίκτες του Άρη και κάναμε τα σχέδια μας. Για τον Γκάλη κάναμε την προσευχή μας".
Pουντ Xαρεβάιν (προπονητής της Ολλανδίας): "Ξέρω έναν τρόπο να σταματήσουμε τον Γκάλη: να τον κλειδώσουμε στο ξενοδοχείο!"

Σήμερα είχαμε και την υπόκλιση της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ με εικόνα που δημοσίευσε στα social media γράφοντας μάλιστα "Βαθιά υπόκλιση στον μεγάλο Νίκο Γκάλη που μας διδάσκει ακόμα και σήμερα με τα κατορθώματά του!"