Η Μπαρσελόνα στο πλευρό της δημοκρατίας

Ο σύλλογος καταδίκασε τις κινήσεις της κεντρικής κυβέρνησης κατά του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 15 επιφανών μελών της κυβέρνησης της Καταλωνίας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Ισπανίας να φιμώσει την ελευθερία έκφρασης που αποζητούν οι Καταλανοί μέσω του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της περιοχής.
Η Μπάρσα, η οποία διαχρονικά υπήρξε κοινωνός της δημοκρατίας, της ελευθερίας έκφρασης και του δικαιώματος της επιλογής, δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όσα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι της.
Προχώρησε, λοιπόν, σε επίσημη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει αυτή και άλλες παρόμοιες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Καταλωνία.

«Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και, κυρίως σήμερα (20/09), σε σχέση με την πολιτική κατάσταση που ζει η Καταλωνία, η Μπαρσελόνα, πιστή στην ιστορική της δέσμευση με την υπεράσπιση της χώρας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας έκφρασης και του δικαιώματος στην επιλογή, καταδικάζει κάθε ενέργεια που μπορεί να εμποδίσει την πλήρη εφαρμογή αυτών των δικαιωμάτων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η Μπαρσελόνα εκφράζει δημοσίως την στήριξή της σε όλους τους ανθρώπους, ενώσεις και θεσμούς που δουλεύουν για να εγγυηθούν αυτά τα δικαιώματα.
Η Μπαρσελόνα, από τον απόλυτο σεβασμό στην πολλαπλότητα της κοινωνίας, θα συνεχίσει να στηρίξει την θέληση της πλειοψηφίας του λαού της Καταλωνίας, εκπεφρασμένη πάντα με έναν κόσμιο, ειρηνικό και υποδειγματικό τρόπο».
Ο πρόεδρος Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ανεβάζοντας στον λογαριασμό του στο Twitter την συγκεκριμένη ανακοίνωση, σχολίασε σχετικά: «Πιστοί στην ιστορία μας, καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια κατά της δημοκρατίας, της ελευθερίας έκφρασης και του δικαιώματος στην επιλογή».
* Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το Blaugrana.gr, συνεργάτη του Campion.gr.