Ο Ευριπίδης Γιάκος στο Campion.gr!

Ο Ευριπίδης Γιάκος είναι ένας άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του. Η πρώτη μας γνωριμία έγινε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, σε ένα θέμα που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ. Αυτή τη φορά μας μίλησε για όλους και για όλα. Για τη φετινή σεζόν, για το γηπεδικό, για τον Γιώργο Χριστοβασίλη, για τον Περιστερίδη, τον Πετράκη, τον Αλεξίου, για τους στόχους του ΠΑΣ και τους δικούς του στόχους αλλά και για το ποιά ομάδα έδειξε ενδιαφέρον για τον ίδιο. Επίσης διαβάστε τί ευχήθηκε για τα επόμενα 50 χρόνια του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ευριπίδη μία ιστορική σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στο τέλος της. Τί γεύση σας αφήνει;
Ήταν μία καταπληκτική σεζόν για όλους. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με το όνειρο να παίξουμε στην Ευρώπη. Ήταν κάτι φανταστικό για όλους. Για τον πρόεδρο, για τους προπονητές για τους παίκτες και για τον κόσμο γιατί περιμέναμε πολλά χρόνια γι' αυτή τη στιγμή. Παίξαμε τον πρώτο αγώνα εδώ με την Οντ, κάναμε μία καταπληκτική εμφάνιση και στην Νορβηγία στην παράταση πήραμε την πρόκριση και μετά παίξαμε με την Αλκμάαρ. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα η χρονιά ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Μέχρι τον Γενάρη-Φλεβάρη πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και ήμασταν μέσα στους στόχους μας. Αλλά πιστεύω μετά από την ήττα με τον Λεβαδειακό εκεί χάλασαν όλα και στράβωσε η χρονιά. Αλλά πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι γιατί ήταν η χρονιά που παίξαμε στην Ευρώπη σε ένα μαγικό καλοκαίρι και αυτό θα μείνει για πάντα στην Ιστορία.

Σας επηρέασε η δήλωση του κυρίου Χριστοβασίλη όταν είπε ότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε νωρίς και τελείωσε νωρίς;
Αυτό που είπε ο πρόεδρος δεν ειπώθηκε δημόσια αλλά ήταν μια ιδιωτική τοποθέτηση που βγήκε προς τα έξω. Εμάς όμως δεν μας επηρέασε αυτή η δήλωση. Εκείνη τη χρονική στιγμή προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι, αλλά ήρθαν οι ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Τρίπολη και έπαψαν να υπάρχουν οι ελπίδες. Αλλά εμάς δεν μας επηρέασε αυτό από τη στιγμή κιόλας που αυτή η δήλωση δεν έγινε ούτε σε εμάς ούτε δημόσια.

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που βγήκε από τα σπλάχνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Όταν ξεκινούσες, περίμενες ότι θα ζήσεις σαν μέλος της πρώτης ομάδας μια σεζόν σαν τη φετινή;
Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα. Έχω περάσει πολλά έχω περάσει κι εγώ τους δανεισμούς μου και πιστεύω ότι όχι μόνο για μένα αλλά για όλα τα παιδιά που είμαστε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, γιατί φτάσαμε αρκετές φορές πολύ κοντά και δεν παίξαμε στην Ευρώπη, ζήσαμε μια καταπληκτική χρονιά, παρότι τις τελευταίες αγωνιστικές μείναμε χωρίς νίκη.

Η λύση στο χρόνιο πρόβλημα του γηπεδικού ζητήματος, θα βοηθήσει την ομάδα;
Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το κοιτάξει ο πρόεδρος, που ενδιαφέρεται γι' αυτό το θέμα, γιατί είδαμε σε πολλά ματς η ομάδα έπαιζε καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός έδρας. Πιστεύω ότι πρέπει να φτιαχτεί και το "Ζωσιμάδες" αλλά και το Πανηπειρωτικό γιατί τα γήπεδα που κάνουμε προπόνηση είναι ακατάλληλα και ήδη είχαμε ένα σοβαρό τραυματισμό, του Κώστα Περιστερίδη.

Τι μήνυμα θέλεις να του στείλεις;
Θέλω ολόψυχα να του ευχηθώ καλή και ταχεία ανάρρωση και να είναι όλα περαστικά. Τον περιμένουμε σύντομα κοντά μας. Είναι δυνατός χαρακτήρας.

Η λύση για το γηπεδικό θα είναι η διόρθωση του χλοοτάπητα ή η κατασκευή ενός νέου γηπέδου;
Θα ήταν ωραίο να φτιαχτεί ένα ιδιόκτητο γήπεδο για τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα ήταν αποκλειστικά δικό του. Θα αποτελούσε σίγουρα μια καυτή έδρα, αλλά εφόσον έχουμε το "Ζωσιμάδες" πρέπει να φτιαχτεί ο χλοοτάπητας και αφού η ομάδα έχει ποιοτικούς παίκτες θα είναι κρίμα να έχουμε απώλειες.

Ο ΠΑΣ έχει αλλάξει επίπεδο. Ποιοί είναι πλέον οι στόχοι της ομάδας;
Στόχος θα είναι κάθε χρόνο να κυνηγάμε την έξοδο στην Ευρώπη. Όπως είπες κι εσύ ο ΠΑΣ έχει αλλάξει επίπεδο και το βλέπουμε αυτό και στην αντιμετώπιση που έχει από τις άλλες ομάδες. Κάθε χρόνο θα πρέπει να βάζουμε και πιό ψηλά τον πήχη και να καταφέρνουμε με σκληρή δουλειά να βγάζουμε την ομάδα στην Ευρώπη.

Προσωπικοί σου στόχοι;
Έχω ακόμη 2 χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα. Δίνω τα πάντα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μακάρι να μείνω για πάντα εδώ και να κλείσω εδώ την καριέρα μου. Ο ΠΑΣ είναι η ομάδα της πόλης μου και της καρδιάς μου, αγαπώ την ομάδα και θέλω να παίζω γι' αυτή.

Σε έχουν πλησιάσει άλλες ομάδες;
Είχε ακουστεί κάτι για τον ΠΑΟΚ αλλά από εκεί και πέρα δεν προχώρησε κάτι. Αν έρθει κάτι άλλο που συμφέρει και εμένα και τον ΠΑΣ Γιάννινα θα το συζητήσουμε και θα δούμε.

Ο ΠΑΣ συμπλήρωσε 50 χρόνια Ιστορίας. Τι έχεις να ευχηθείς για τα επόμενα 50 χρόνια;
Εύχομαι να διατηρηθεί η ομάδα σε αυτό το υψηλό επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά γιατί ο πρόεδρος έχει φτάσει την ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εύχομαι να ζήσουμε στιγμές ανάλογες του καλοκαιριού και ακόμη καλύτερες, αλλά και να φτάσουμε σε έναν τελικό Κυπέλλου.

Παρόλα αυτά υπάρχει μερίδα του κόσμου που αποδοκιμάζει τον κύριο Χριστοβασίλη.
Καταρχήν σαν άνθρωπος είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και έχει βοηθήσει πολλά παιδιά στην ομάδα ώστε να εξελιχθούν και να πάνε παραπάνω. Είναι πολύ μικρή η μερίδα του κόσμου που τον αποδοκιμάζει. Έκανε κάποια λάθη στο παρελθόν, τα έχει διορθώσει και έχει κρατήσει πολλά χρόνια τον ΠΑΣ στην Σούπερ Λίγκα και σε υψηλό επίπεδο. Στην εποχή του η ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου τον θέλει στην ομάδα.

Τελειώνοντας θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο για τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Πετράκη και τον γυμναστή Βασίλη Αλεξίου.
Ότι και να πεις γι' αυτούς τους δύο ανθρώπους είναι λίγο. Ο ΠΑΣ οφείλει πολλά και στους δύο για ότι έχει πετύχει. Εξαιρετικοί άνθρωποι, εξαιρετικοί επαγγελματίες, ακούραστοι, σοβαροί και άριστοι γνώστες του αντικειμένου τους.
Image may contain: 11 people, people standing, stadium and outdoor
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ιστορικό πρώτο αγώνα της Ηπειρώτικης ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Ευριπίδη Γιάκο βασικό.